Grup de discutii.

http://groups.yahoo.com/group/anti-ue/join

http://antiue.myforum.ro

Anunțuri

58 Responses to Grup de discutii.

 1. antiUEtm spune:

  Sa defineasca cineva in ce consta independenta Romaniei dupa ce ni s-a pus jugul european.
  Adio libertate.Nici nu stiti ce va asteapta.

 2. Vasile Costin spune:

  Bai voi chiar ati capiat de tot. Chiar nu sunteti intregi la minte ?

  O tara ca Romania avea nevoie de aceasta integrare ca de aer la fel ca si de NATO.

  • uniobag spune:

   sa mori tu, vorba romanului!!! pai daca noi aveam nevoie de ue si legile aberante promulgate de ei atunci aveam nevoie si de hitler si de nazisti, de sclavia care a afost abolita in america acum 100 de ani si care totusi se practica( sclavia sexuala in multe state si sclavia monetara monetara de catre banci in toata lumea).

 3. 1DAC spune:

  Ba tu esti prost sau asa esti tu,vei fi si 1prost cu diploma.Romaniei ii sta bine ca tara neutra,i-ar permite bogatiile,daca ar avea si o armata pe masura,ehei…Condusa de barbati,numai romani ar fi curtata de restul;dar e vremea lui Satan,temporar si asa D-zeu ne arata raul si ca sa priceapa tot prostul il si lasa sa dureze.Te-ai mai trezit?Altfel e doar inceputul,esti tare?Succes

 4. sofia i spune:

  Cu o UE ATEE nu vad cum ne putem noi o tara crestina ortodoxa sa ne impacam ca ne potrivim ca nuca-n perete!Nu e vorba doar de asa zisele avantaje materiale,care nu se vad nicaieri ,ba chiar au crescut preturile la alimente si carburanti,ci de evolutia spirituala a noastra a romanilor pe care o societete ATEE va incerca sa -i puna piedici pe fata sau din umbra ,maiceva decit comunistii de care nici n-am scapat bine,adica de prea mult timp ,ei ne conduc si azi sub diverse denumuri

 5. Laurentiu spune:

  Vrea sa va propun ceva …Cu cine pot sa i-au legatura?

 6. Laurentiu spune:

  Dar aici nu merge decat un mesaj pe zi?

 7. Laurentiu spune:

  Posibil referendum şi în Marea Britanie pentru tratat

  Gordon Brown
  Gordon Brown spune că instanţa trebuie să decidă dacă Marea Britanie va ţine referendum sau nu
  Nici nu căzuseră bine de acord liderii Uniunii Europene că nu pot să găsească un răspuns comun la problema Irlandei care a respins prin referendum tratatul de la Lisabona, că documentul se vede confruntat cu noi obstacole.

  Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, a anunţat că ţara sa nu poate încheia ratificarea tratatului până când o instanţa nu va decide dacă nu cumva ar trebui organizat şi în această ţară referendum.

  Anunţul vine după ce şi premierul Cehiei a declarat la Bruxelles că nici parlamentul de la Praga nu poate să grăbească aprobarea documentului.

  Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat că tratatul ar putea fi totuşi adoptat, în ciuda faptului că ratificarea sa va lua ceva timp.

  “Am discutat şi chestiuni care ţin de funcţionarea instituţiilor. Nici aici nu avem o soluţie rapidă”.

  “Prietenii noştri din Irlanda au cerut mai mult timp şi le vom da mai mult timp“.

  „Vom discuta din nou această situaţie în octombrie, aşa că deocamdată zic să nu facem nici un fel de speculaţii care oricum nu ajută pe nimeni“, a spus domnul Barroso.

  Am discutat şi chestiuni care ţin de funcţionarea instituţiilor. Nici aici nu avem o soluţie rapidă

  Jose Manuel Barroso

  Până atunci însă, toţi ochii sunt aţintiţi asupra Marii Britanii.

  Şeful guvernului de la Londra a declarat la Bruxelles că a primit o scrisoare de la un judecător al Curţii Supreme britanice, în care magistratul îşi arăta surpriza faţa de graba guvernanţilor de a ratifica tratatul de reformă europeană înainte ca instanţa să se fi pronunţat asupra necesităţii ca Marea Britanie să organizeze şi ea un referendum în legătură cu aprobarea documentului.

  Tratatul a fost votat joi de Camera Lorzilor, însă în aceeaşi zi a fost depusă o cerere la Curtea Supremă care a fost solicitată să examineze posibilitatea organizării unui vot popular.

  Instanţa este aşteptată să se pronunţe săptămâna viitoare.

  Anunţul a venit la foarte scurt timp după ce liderii europeni se obişnuiseră cu ideea că nici Cehia nu va ratifica foarte curând tratatul care se află la Curtea Constituţională de la Praga.

  Premierul Cehiei, Mirek Topolanek, a declarat la Bruxelles că nu va face nimic pentru a încetini demersurile dar nici nu poate paria că documentul va primi un “da” în parlament în momentul de faţă.

  În Cehia curentul eurosceptic este foarte puternic.

  Liderii europeni au spus totuşi că procesul de ratificare a tratatului semnat la Lisabona trebuie să continue în toate celelalte opt ţări care nu l-au aprobat deja.

  Liderii Franţei şi Germaniei au avertizat că Uniunea Europeană nu se mai poate extinde dacă tratatul nu va intra în vigoare.

  S-a declanşat parteneriatul pentru mobilitate cu Republica Moldova (…)

  Traian Băsescu

  Discuţiile despre tratatul de reformă – care avea drept scop simplificarea procesului de luare a deciziilor în cadrul blocului comunitar şi inclusiv reducerea în timp a numărului de comisari europeni – au pus cu totul în planul secund dezbaterile privind creşterile alarmante de preţuri la alimente şi combustibili.

  Prezent la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a precizat că liderii Uniunii au discutat totuşi câteva chestiuni de importanţă regională.

  “S-a declanşat parteneriatul pentru mobilitate cu Republica Moldova, lucrurile merg înainte în ceea ce priveşte uşurarea accesului cetăţenilor Republicii Moldova la deplasare la muncă pe piaţa Uniunii Europene”.

  “De asemenea, în concluzii se consolidează perspectiva europeană a Balcanilor de Vest. În ce priveşte Serbia se menţionează în mod expres necesitatea unei apropieri cât mai mari a Serbiei de UE, dar şi invers”, spune preşedintele Băsescu.

  România, alături de o serie de alte state, a semnat o scrisoare care i-a fost adresată preşedintelui Comisiei Europene, în care cerem asigurarea unui acces egal al tuturor fermierilor europeni la subvenţiile europene în agricultură

  Călin Popescu Tăriceanu

  La rândul său, premierul Călin Popescu Tăriceanu a spus că reprezentanţii statelor membre au căzut de acord că este nevoie de măsuri pe termen lung privind combaterea efectelor scumpirilor.

  “România, alături de o serie de alte state, a semnat o scrisoare care i-a fost adresată preşedintelui Comisiei Europene, în care cerem asigurarea unui acces egal al tuturor fermierilor europeni la subvenţiile europene în agricultură”.

  “După cum ştiţi, în momentul de faţă există o discrepanţă majoră şi un calendar de aliniere a acestor subvenţii care sunt primite de România, precum şi de alte state nou intrate, la nivelul maxim european”.

  “Dorim să existe o competiţie corectă între ţări, cu alte cuvinte să nu existe ţări, sau fermieri, care să fie avantajaţi”, spune premierul Tăriceanu.

  Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a anunţat că Bruxellesul a adoptat un program pentru agricultură în statele în curs de dezvoltare, un pachet de măsuri de urgenţă pentru cei care lucrează în pescuit şi un program prin care persoanele cu venituri foarte mici să primească alimente.

 8. Laurentiu spune:

  sursa: bbc Romanian

 9. epimeteu spune:

  Ar fi interesant de pus acest articol pe forum: antiue.myforum.ro

 10. Stiu ce ne asteapta. Urmeaza ani de umilinte, de crize, de conducere totalitara. Apocalipsa e la inceput. Vor dori inghitirea ortodoxiei intr-o religie unica(vezi erezia timpurilor noastre, pe nume ecumenism). Pana la urma se va instaura guvernul unic. Vor urma implantul de cipuri, o avalansa de boli controlate pentru lichidarea excedentului de populatie. Rugati-va, ca atat v-a mai ramas!

 11. Anonim spune:

  Lichidarea crestinismului=OK
  Lichidarea excesului de populatie =OK

  http://www.penttilinkola.com

 12. epimeteu spune:

  Anonimule, poti sa te bucuri ca scapi de crestinism, dar atunci copii si nepotii tai se vor ruga lui Allah. Si in loc de romani, lichidati pentru ca reprezinta un exces de populatie (in mod „curios”, numai albii reprezinta un „exces de populatie” pe planeta Pamant), o sa ai vecini arabi si pakistanezi. Ai mare grija ce spui de Mahomed profetu’, daca nu vrei sa-ti ia baietii gatu’!

 13. Invinctus spune:

  Ortodoxismul a fost un ghimpe in calea celor care au vrut sa inoculeze o noua credinta care sa indeparteze pe om de Dumnezeu … din pacate UE nu este altceva decat implinirea planurilor in acest sens …va recomand cartea > Confesiunile unui asasin economic > John Perkins … ce-i drept Apocalipsa a sosit dar putini o descifreaza

 14. Nicolae Dica spune:

  Sunt de acord cu ideile acestui sit.Dar multa lume din aceste vremuri este atat de impietrita si distrasa incat refuza sa deschida ochii.Am trait 4 ani in sua si pot sa spun ca tara aia se indreapta spre nazism ca si restul lumii.Dar ce as vrea totusi e sa redeschid un subiect dupa o tentativa mai veche a lui George Pruteanu acum 10 ani.Oare nu vede nimeni ca limba romana dispare, este mutilata permanent si are cam 30% cuvinte straine?Asa cum pe vreme romanilor latina era limba imperiului la fel si engleza are azi aceeasi tendinta.Problema este nu doar aparitia termenilor pt noi inventii la care romanii nu gasit niste corspondenti autohtoni precum DVD,CD,chip,Ipod, s.a. ci si inlocuirea vechilor cuvinte romanesti de altele englezesti: doica,bona,dadaca=BABYSITTER;a tinti,a avea ca tel=A TARGETUI;a descarca=A DOWNLOADA;porecla,zicala =NICKNAME;conducator,capetenie,cap=Leader;pravalie,magazin,bacanie=Supermarket;crasma,carciuma,bomba=BAR;Han=HOTEL.si lista este interminabila.Cred ca in ritmul asta limba clasica din Eminescu,Grigore Ureche,Cosbuc va disparea cam, in 30 de ani.Oare nu este si asta un punct de discutie legat de noua europa?

 15. epimeteu spune:

  Ba da, e un punct important.

 16. adriana spune:

  🙂 Anonim,
  de ce nu-ti dai un nume?sau nu stiu ai tai ca vorbesti singur? 🙂
  hai ca il ascultam pe ”mentorul” tau,Pentti Linkola, si incepem sa exterminam populatia ca sa salvam planeta.ne dai acordul sa incepem cu parintii, bunicii, verii , nepotii,copii, prietenii tai, ca dupa ai sa terminam shirul cu tine?

  ca sa dai un exemplu dezinteresat si gratuit despre cum se face salvarea planetei…

  fraaaaaaaaaaaaate, nimeni nu se gandeste, de exemplu, sa faca shutdown la industria de armament care e, in comparatie cu oricare alta industrie, de departe cea mai prolifica.si , culmea!!, nimeni nu se gandeste sa faca arme ecologice!!!dar am ajuns la concluzia ca suprapopularea o sa distruga planeta.ce sa spun!!nu, nu modul de viata, nu consumul exploziv, nu risipa si excedentul, nu astea duc la epuizarea resurselor si la poluare excesiva.nu, copii sunt de vina.cum zicea un oficial britanic.copii sunt un lucru ffff.rau!!!

  nu, prieteni, stati linistiti, nu reducerea populatiei pentru crearea eco-echilibrului se doreste.cat mai degraba reducerea pretentiilor si drepturilor populatiei, asa incat resursele sa se directioneze ”unde trebuie”.

  daca se voia cu adevarat, se implementau tehnologii alternative pt carburantii auto inca de acum cel putin 30 de ani.de ce nu s-au implementat?sa zicem ca atunci nu era interesul nimanui dintre cei care detineau monopolul petrolului..

  asa ca , @Anonim, cei cu idei ca tine ar trebui sa-si puna in functiune bunul simt si buna vointa din nastere si sa se informeze mai intai.dupa care sa se deranjeze sa caute si solutii mai putin comode.dar..e deranj.cati isi permit luxul?…

 17. adriana spune:

  ps:copii +i

 18. epimeteu spune:

  pe o planeta cu resurse finite, cresterea exponentiala a populatie nu poate continua la nesfarsit, in mod evident. ar fi doua solutii: ori limitarea (intr-un fel sau altul a populatiei), ori incercarea de a coloniza spatiul extraterestru. prima varianta va duce in mod sigur la stagnare si declin sau chiar la disparitia omului. cea de-a doua varianta nu e deloc usoara; dar s-ar putea face, daca s-ar renunta la confruntarile militare si resursele astfel eliberate s-ar folosi in acest scop. insa mi-e greu sa cred ca se va intampla asa ceva, in situtia in care e lumea.

 19. alina spune:

  Buna ziua, am aplicat pt un job pe situl all-about jobs.com pt postul de office assistent, mi-a fost trimis un test pe care l-am trecut, in urma acestuia mi s-a trimis o oferta de colaborare. Eu am facut fac de Stiinte economice-relatii ec. internationale si masterul la ASE Bucresti- fac. de rel. ec. intern. -tranzactii internationale. Postul presupune studii superioare? Este legal ce mi s-a propus? Va rog daca puteti sa-mi dati mai multe detalii…
  Asa arata mail-ul lor:
  Dear Alina,
  Thank you for your message. We would like once again to confirm your job offer details:Vacancy: Office assistantQuickly developing company, IrelandPayment: 14 Euro / hour, 39 hour work weekBonuses: free accommodation + food during working hoursPaid vacations, medical/dental and retirement insurancePlane ticket and visa fees paid by the employer
  Required items to prepare in this regard are: CV European format, work permit, motivation letter + personal registration number from the foreign work force office.You have two options to prepare them by yourself which is of course totally free or to delegate it to professional agency able to prepare them against minimal charge.
  The registration at the state work force service would help the employer in the process – as you would already figure in the lists, a certain employer will be able to just go in the work force service, point your number and state that he/she would like to hire exactly you. This makes the procedure very simple and completely legal, because officially only the work force service itself is the institution able to realize your job application. This will also help the employer to present proofs to the authorities why he/she prefers to hire a foreign employee.
  We hope that after the above explanation, you will realize the importance of this registration
  Regarding the registration number from the work force office it is free of charge through the companies listed on our website and against minimal charge / 32 Euro/ through PM International Corp.. for example, who can register you and prepare documents in 1 work day. Their contacts are:
  email: expresstranslator@googlemail.com YAHOO-messenger: EXPRESSTRANSL1
  We would like to underline that observation of deadlines is extremely important and you need to observe them by all means. Early preparation of these requirements is strongly encouraged, since once deadline is missed we cancel the application altogether and our policy is not to work again on applications with missed deadlines.In case you decide to withdraw your application, please, let us know. It will allow us to give the job opportunity to another applicant who will take it. We hope you understand that we are expected to place employees to all vacancies that come to us. We simply have no right to delay the process.We would gladly explain the entire procedure. It consists of the following steps:1/ preparation of application documents and sending them to your employer in Europe this is the only expense you may incur in the whole process. Deadline for finalizing this step is 19th March2/ the employer receives your documents and processes them towards work permit and work contract – work permit fees are to be covered by the employer3/ after work permit issue the work permit is sent to you directly along with your work contract and other work visa support documents
  4/ you arrive in Ireland where a representative of the employer and All-aboutJobs team meet you at the airport. You will be given orientation meeting and taken to your accommodation in your case family accommodation is provided and covered by your potential employer.5/ you start your new job in Ireland
  You are at step 1/ at present, work visa comes at step 3/We would like to also clarify that your family can legally join you at the time of your departure for Ireland or later at their convenience. Let us conclude: Procedure consists of the following stages:- You need to prepare the required application set containing CV European format, work permit form, motivation letter and personal registration number / This is recommended to be delegated to PM International Corp who can prepare all these items in 1 day./- The requirements need to be sent to the employer for work permit processing and filing. Work permit filing is POSSIBLE to happen only when the employer receives the complete application set from you- You need to get the issued valid work permit and contract at your postal address – AFTER you receive the work permit and contract you will need to go to the Irish embassy to obtain your work visa. Work visa issue is POSSIBLE to happen only when you have completed all upper steps – preparation of an application set, sending it to the employer, receipt of valid work permit and contract. There is NO other possible and LEGAL way to obtain work visa.- LEGAL and VALID work visa is obtained ONLY THROUGH the embassy. It is not sent via post or else. Please do not hesitate to contact us in case you have questions.
  yours sincerely, All-aboutJobs team

  Puteti sa-mi spuneti o parere.Va multumesc, cu stima,
  ALINA

 20. echoofsilence spune:

  @pt. 1Dac. nu cred ca doar barbatii pot conduce cu simt de raspundere Romania. Sunt adeptul egalitatii de sanse/drepturi/obligatii intre barbati si femei. Chiar asa, daca s-ar reveni la monarhia constitutionala, oare o regina nu ar fi un mare pas inainte pentru Romania?

 21. echoofsilence spune:

  @ pt epimeteu. Colonizarea spatiului extraterestru este un vis vechi al omenirii. Insa e greu de credzut ca o sa se intample in urmatoarea suta de ani.
  Insa niste legi privind inmultirea populatiei cred ca ar fi relativ usor de aplicat. Desigur poate parea lipsita de morala o astfel de masura dar….chinezii o aplica cu succes si vad ca au reusit sa obtina cat de cat un
  control asupra natalitatii. Sau cel putin asta zic ei!!

 22. epimeteu spune:

  Nici eu nu cred ca se va intampla prea curand colonizarea spatiului, asta daca se va intampla vreodata. Dar ce solutii vedeti la problemele omenirii? Populatia, sigur, poate fi mentinuta sub control (ca numar), dar ce ne facem cu resursele minerale: petrolul, gazele naturale, carbunii, minereuri etc. Discutia ar fi destul de lunga, dar din cate vad, nu prea exista solutii. Civilizatia tehnologica pare sortita pieirii.

 23. alina spune:

  Pt EPIMETEU…
  Mai draga…DUMNEZEU SAU ALLAH ESTE ACELASI LUCRU…ALLAH inseamna in limba araba Dumnezeu la fel cum God in engleza inseamna Dumnezeu…
  Dar noi romanii suntem buni sa comentam…bineinteles fara sa ne informam…

 24. epimeteu spune:

  Nu e chiar asa. Discutia e destul de complicata, dar vreau sa punctez cateva lucruri:

  „Dumnezeul” musulmanilor (Allah) si Dumnezeul crestin nu sunt unul si acelasi lucru. Mai mult, pentru musulmani, e recomandat, daca vorbesc in alta limba, sa foloseasca termenul „Allah”.

  „God” in engleza inseamna si „zeu” si „Dumnezeu”. Exista pluralul „gods”. (Uneori, si in romana, se foloseste termenul „dumnezei”, in special in injuraturi). In araba, cuvantul care traduce cel mai bine „god” este „illa”. Allah inseamna „unicul Dumnezeu”.

  Ca sa exemplific, crezul musulmanilor e asa: „La ilaha illa Allahu, va Muhammadun rasuli-Iahi”, si corect s-ar traduce: „Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, si Mahomed este trimisul Sau”.

  E adevarat ca arabii crestini folosesc cuvantul Allah pt. Dumnezeu, dar dupa cum spuneam, Allah-ul musulmanilor e ceva diferit de Dumnezeul crestinilor, la fel cum si acesta e diferit de Iehova din Vechiul Testament.

 25. alina spune:

  Eu sunt crestina si sotul meu este musulman…. La ilaha illa Allahu, va Muhammadun rasuli-Iahisunt adica Dumnezeu este unic sau Nu exista alt Dumnezeu decat Dumnezeu..si Mohamed este trimisul sau..asa se traduce in limba romana, nu se traduce mot-a-mot…
  Daca vei lua traducerea Coranului in limba romana vei gasi aceeasi traducere…
  Nici o limba nu se poate traduce mot-a-mot…

 26. epimeteu spune:

  Comentariul meu l-am facut dupa o prelegere a lui Yusuf Estes (predicator texan convertit la Islam).

 27. pt Alinuta spune:

  pt alinuta:Alinuta, epimeteu are dreptate.Dumnezeul nostru nu este acelasi cu cel al islamului.Crestinii cred in Sfanta Treime.Arabii si evreii nu recunosc pe Hristos.Este trist sa observi ca multe femei din Romania s au maritat(de foame binenteles)cu arabi spurcandu se si incalcand legile bisericii.Un evreu sau un musulman nu ar lasa in ruptul capului pe fiica sau sora sa sa se marite cu un crestin.dar ce sa i faci asta e:femeia a fost injosita prin foamete dupa cum zicea Victor Hugo.pt cativa dolari in buzunar si un angrou sau o kebaberie romanca se arunca crezand ca va razbi.

 28. echoofsilence spune:

  @pt pt Alinuta.
  Nu cred ca e bine sa judecam lucrurile in stilul acesta. Adica arabii si evreii sunt tot oameni, si nu cred ca cineva se spurca casatorindu-se cu un arab sau cu un evreu!!!!

 29. alina spune:

  Musulmanul care trebuie sa specific….nu este numai arab…interesati-va sa vedeti cati musulmani sunt in lume apartinand diferitelor tari, musulmanii nu cred in Sfanta treime ceea ce este altceva decat a crede in alt Dumnezeu…musulmanii nu cred ca Iisus a murit, ei cred ca a fost doar profest ca si Mohamed, iar Mohamed a fost ultimul profet..ceea ce biserica crestina nu recunoaste..desi daca ai citi mai mult ai stii ca exista niste scrieri foarte vechi la Vatican care ar recunoaste ca Mohamed a fost ultimul profet.
  Cele mai mari religii ale lumii sun crestinii , musulmanii si evreii…fiecare isi alege religia…si raspunde in fata LUI DUMNEZEU pentru faptele sale si pentru credinta sa…
  Si ceea ce este incredibil pt unii dintre voi care habar n-au…. este ca, crestinismul a aparut …culmea!!!..la arabi…mai exact in Syria…acolo sa vedeti crestini adevarati…
  Eu sunt crestina si probabil mai crestina decat multi dintre majoritatea care fac comentarii…cati dintre voi tineti post…este postul Pastelui????si asta e numai o parte din ceea ce inseamna sa fii credincios si crestin..
  Cat despre:”dolari in buzunar si un angrou sau o kebaberie romanca se arunca crezand ca va razbi”…sotul meu este doctor…iar eu nu are rost sa mai spun ca am studii postuniversitare, nu doar universitare..terminate in Bucuresti la ASE…iar jobul meu este unul pe masura(nu am dat mai multe informatii pt ca nu as vrea sa se ininueze ca ma laud)…mai fratilor..
  Ar trebui sa vorbeasca despre religie cei care o cunosc..nu are rost sa intreb cati dintre voi au citit macar o data Biblia…sau are macar au habar de cum ar trebui sa se comporte un crestin….crestin nu este cel care e botezat…iar credincios…e cale lunga…
  Iar cei care au cunosc aceste lucruri …il iubesc pe Dumnezeu…si una din porunci(sa va reamintesc..asta daca ati stiut vreodata…daca nu mai treceti din cand in cand pe la biserica si citit Biblia)este: sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti (nu conteaza ca ti-e iubit sau dusman…sau eu stiu ce natie)

  Eu am intrat pe acest forum pt o informatie…

  Mai fratilor…faceti ceva constructiv…pierdeti timpul degeaba…si stiti ce ne strica pe noi romanii…vorbim mult..comentam mult…si habar n-avem..doar am auzit si noi..concluzia: vorbim mult si prost….majoritatea

  De regula nu imi pierd timpul cu aceste prostii…dar am considerat ca toata discutia asta merita o replica!

 30. epimeteu spune:

  @alina. Nu am inteles foarte bine cu cine polemizezi. Daca ar fi vorba doar de comentariul anterior, as fi de acord – e un comentariu destul de jignitor si nedrept. Insa din text rezulta o generalizare care ma cuprinde si pe mine si pe alti cititori ai acestui blog. Din acest motiv, doresc sa raspund.

  Evident, e o greseala stupida sa pui semnul egalitatii intre musulmani si arabi. Cea mai mare tara musulmana e Indonezia, iar tara cu cea mai mare populatie musulmana e… India! De curiozitate, dati o cautare google->Pierre Vogel zis Abu Hamza sau Yusuf Estes! Musulmanii arabi reprezinta sub 50% din numarul total de musulmani la nivel planetar. Pe de alta parte insa nu se poate ignora faptul ca profetul Mahomed a fost arab, Coranul a fost scris in limba araba si religia musulmana este un produs al culturii arabe. Fireste, exista destul de multi arabi crestini, dar… parca n-as vrea sa fiu in pielea lor (in general, crestinii sunt persecutati in tarile musulmane, intr-o mai mica sau mai mare masura; am vazut asta cu ochii mei, asa ca o sa raspund la orice obiectie pe acesta tema)!

  In ce priveste notiunea de Dumnezeu, lucrurile sunt mai complicate. E destul de clar ca Dumnezeul crestin (Treimea) si Dumnezeul musulmanilor (Allah) sunt diferiti, asta chiar daca, atat religia musulmana cat si religia crestina se trag din religia mozaica. Sigur, la inceputurile crestinismului, au existat grupuri care negau divinitatea lui Hristor (de ex, arienii = numele vine de la Arie). Istoria primului mileniu crestin e plina de diverse „erezii”: arienii, iconoclastii, monofizitii, nestorienii etc. fiecare avand o viziune proprie asupra credintei. Apoi, in 1054 a fost marea schisma intre romano-catolici si ortodocsi; mai tarziu a venit Reforma etc. etc. Nu are insa rost sa fac aici o istorie a religie crestine.

  Am citit Biblia (din scoarta in scoarta) si… ma credeti sau nu.. am citit si Coranul. Nu am pretentia ca sunt un specialist in domeniu, dar nici un ignorant nu sunt. Stiu foarte bine ca in religia musulmana este interzis ca o fata (musulmana) sa se casatoreasca cu un nemusulman. Insa, e permis ca un musulman sa se casatoreasca cu o nemusulmana, iar copii lor vor fi in mod automat musulmani. De cele mai multe ori, musulmanii isi conving sotiile lor (nemusulmane) sa se converteasca la religia lor; chiar daca nu e ceva obligatoriu. Am cunoscut astfel de situatii. Exista presiune de ordin familial in acest sens, mai ales cand e vorba de tari musulmane.

 31. alina spune:

  Nu trebuie numai sa citeti Biblia,trebuie s-o respecti…desi a fost modificata foarte mult…Biblia nu este numai o carte , e cartea sfanta…e bine ca ai citit..sa pui si in practica..
  Si apropo..iti multumesc pt informatii…dar stiu si eu cum s-a format crestinismul..si ce a fost inainte de crestinism…si despre celelalte religii…dar nu cred ca are relevanta sa ma apuc sa scriu aici…
  DUMNEZEU ESTE UNUL SI E PENTRU TOATA LUMEA…ASTA ITI VA SPUNE ORICE CREDINCIOS ADEVARAT, SI ORICE MUSULMAN…ESTE PRIMA DATA CAND AUD CA MUSULMANII AU ALT DUMNEZEU…SPER CA REALIZEZI CE VORBESTI..EU AM CUNOSCU MULTI MUSULMANI…SI NU AM AUZIT NICIODATA DE LA EI ASA CEVA…SI ORICUM, CHIAR DACA AU REGULI MAI STRICTE SI NU CA AS FI DE ACORD CU ELE…SUNT DE MII DE ORI MAI CREDINCIOSI..NICI MACAR UN BETIVAN NU AR INDRAZNI SA ZICA CEVA DE DUMNEZEU…IAR NOI FACEM GLUME CU IISUS SI NU AM VAZUT SA ZICA CINEVA CEVA….DECI NU NE COMPARAM CU EI..DESI O SPUN CU DURERE SI CU CIUDA!!!!

  DUMNEZEU ESTE UNUL SI E PENTRU TOATA LUMEA!!!!!!!!

 32. epimeteu spune:

  „ESTE PRIMA DATA CAND AUD CA MUSULMANII AU ALT DUMNEZEU”

  In Coran scrie destul de clar ca Dumnezeu (Allah) nu are alti „tovarasi” si e un pacat sa spui acest lucru, iar cei care o fac (crestinii adica) sunt „necredinciosi”. „Necredinciosi sunt aceia care spun: „Dumnezeu este Mesia, fiul Mariei!” (sura 5,72). Sigur, Iisus este recunoscut ca un „profet” de catre musulmani si tratat cu un mare respect din acest punct de vedere, dar nu e recunoscut ca Fiul lui Dumnezeu. Pe de alta parte, din punctul de vedere crestin (ortodox), Mahomed este un fals profet.

  Sigur, musulmanii sunt, in general, mai credinciosi decat crestinii. Dar asta tine in primul rand de faptul ca sunt educati de mici copii sa fie astfel, ceea ce la noi nu prea se intampla. Mai e vorba si de diferentele intre crestinism si islam. Islamul este mai mult decat o religie – e un mod de a organiza societatea, viata indivizilor. Islamul pune un accent mult mai mare pe formalism. Apropo, musulmanii nu beau alcool (cei cu adevarat credinciosi), asa ca mai greu de gasit betivani printre ei.

 33. alina spune:

  SI la crestini nu e pacat alcoolul? Probabil pe aceasta conceptie se bazeaza cei care inainte sa ia Paste vin beti la Biserica…..
  Incurci anumite lucruri….
  dar fiecare e respunzator de ceea ce crede si face!
  O zi buna!
  NO COMMENT!

 34. pt Alinuta spune:

  mahomed este prorocul mincinos despre care se vbeste in Apocalipsa”au fost adusi la judecata in fata Mielului fiara si proorocul mincinos”.ori el ori nostradamus unul din ei.in orice caz biserica nu i recunoaste.Ma indoiesc ca o biserica ce a luptat in cruciade timp de 200 de ani ar avea la Vatican asemenea scrieri, dar daca da atunci o fi vba de actuala conducere care a aprobat pana si existenta extraterestrilor.priveste aici:http://www.mostholyfamilymonastery.com/. Si ai sa vezi ereziile ultimilor papi.Eu cred ca acum se incearca distrugerea crestinismului din cauza ca este singura religie ce previne despre venirea lui Antihrist.

 35. alina spune:

  Tu ai habar ce s-a intamplat in timpul cruciadelor….
  Stii..e un proverb..Daca taceai..filosof ramaneai…
  Daca te intreb despre crestinism probabil ca nu stii mare lucru..ai citit si tu ceva pe net si comentezi…
  Dar respecti crestinismul????? Cat de des mergi la biserica???? Ai citit macar o data Biblia? Ti postul???? Te rogi in fiecare seara???
  Iti ajuti aproapele???? Nu minti???? Nu vorbesti de rau…???
  Cand vei face asta cel putin..atunci ai dreptul sa comentezi…
  Citeste ce am scris mai sus…!!!
  Fapte mai putine..dar vorbe…
  Nu stiu de ce imi pierd timpul raspunzandu-ti…

 36. epimeteu spune:

  „Si la crestini nu e pacat alcoolul?”: Betia e considerata un pacat, dar nu consumul de alcool. Prima minune facuta de Iisus a fost transformarea apei in vin la o nunta. Impartasania cu ce se face?!

  Cruciadele au durat ceva mai mult de 200 de ani si sunt destul de controversate din punct de vedere istoric. Unele cruciade au avut rol defensiv, dar altele au reprezentat razboaie de cucerire. O cruciada, in 1204, chiar a ocupat Constantinopolul, pe care pretindea ca il apara! Oricum, nu e un subiect de comentat in cateva randuri.

 37. Adrian Voicicovski spune:

  DECAT SA VA CIONDANITI PE DETALII SAU ASPECTE PARTICULARE,POATE VA GANDITI UN PIC LA FAPTUL CA SITUATIA MONDIALA ACTUALA ESTE REZULTATUL A PESTE 30 DE ANI DE CONSPIRATIE AMERICANA(cu componenta evreiasca de rigoare…)PT.A STIMULA SI DEZVOLTA MISCAREA ISLAMISTA VIOLENTA SI ANTIOCCIDENTALA,TOCMAI PT.A O PUTEA FOLOSI IN SCOPURILE LOR(vizand,in final,instaurarea Statului Global,extensie a USA),FIE DE ANIHILARE A UNOR POPOARE CA SARBII,FIE DE JUSTIFICARE A INTERVENTIEI DISCRETIONARE MILITARE A UNEI STRUCTURI CA NATO,IN NUMELE CLAMATULUI”RAZBOI CONTRA TERORISMULUI”.Iar chestia cu Allah si Dumnezeul crestin…zau asa,pricepeti ca nu e vorba de cine exista si cine „are dreptate”sau nu,e vorba doar de motivele invocate de oamenii doritori de confruntare si de violenta,pt.a se justifica in actele lor.Nu am nimic cu musulmanii,dar asa cum e situatia acum,ia imaginati-va ce ar insemna domunatia lor peste Europa!Nu va imaginati ca asta inseamna ca sunt deacord cu ce fac americanii in Iracq sau in Afganistan sau la Guantanamo…Pana la urma,EI au rascolit musuroiul…ei si evreii.

 38. stelistul spune:

  Atentie!vreti sa aflati dezvaluiri despre presedintele sua?vreti dovezi ca mintit in campanie?Vreti sa aflati
  cine l a recrutat pe Onana de pe bancile facultatii?
  Vizionati filmul „Deceptia Obamei”il puteti descarca gratuit la prisonplanet.com acum si cu subtitrare in limbile franceza,spaniola,germana si chiar rusa(pt basarabeni).treceti vorba mai departe si recomandati acest film la cat mai multi prieteni

 39. Antivot spune:

  Nu intzeleg de ce tot o tzin pe a lor cu religia …fiecare poate sa creada in ce vrea si mi se pare normal sa aleaga singur in ce crede ! ce e important in toata treaba asta e ca o sa ne fie din ce in ce mai rau ! si ushor ushor incepem sa simtzit efectele !

 40. epimeteu spune:

  E foarte important sa controlezi ceea ce gandesc oamenii, daca vrei sa conduci o societate intr-un mod totalitar.

 41. xenamadona spune:

  pt Alina,
  Buna am aplicat si eu la aceasi companie dar am verificat si pe internet putin sa vad daca e reala sau nu, ei bine am aflat ca sunt niste bulgari care sunt si sarlatani, daca iti vor cere 32 de euro pt complectarea unor acte si apoi 16 pt curierat si tot asa sa nu le trimiti fiindca doar iti pierzi banii.

 42. ady spune:

  Sfarsitul este aproape. Ca sa ne dam seama timpurile pe care le traim…trebuie sa apelam la biblie si la istorie. Ce a facut defapt Constantin Cel Mare? ce anume a schimbat el la modul de inchinare? ce spune porunca a 4a? apocalipsa cum ne pregateste? papa ce rol are in aceste timpuri? cine intruchipeaza 666? ce decret se va da in momentul apropiat? aceste lucruri se pot afla doar apeland la Cuvantul Lui Dumnezeu. Si istoria poate destainui multe lucruri. Ceea ce e clar este k in viitorul f apropiat se va da un decret duminical. O conceptie gresita de inchinare, biblia afirma asta, pt k este ziua intai a saptamanii si nu a saptea. Dovada clara este faptul k Isus a inviat in ziua 1 a saptamanii,in concluzie…knd a inviat? duminica. ce zi este duminica? 1 ce spune biblia ? ziua a saptea. biblia sta la baza tuturor. Nu conteaza ce zic eu, mama tata popa, papa, sefii de state ci biblia sta la baza tuturor lucrurilor. Isus sa fie cu noi si sa aiba mila de noi.

 43. CristiP spune:

  Ma intristeaza polemica pe detalii religioase …….. pe motiv ca risipeste resurse de bune intentii ……..care, orientate corect, ar fi mai de folos pentru noi toti. Dumnezeu trebuie gasit si simtit in noi si universul care ne inconjoara ……… dincolo de toate controversele dintre religii, care sunt gandite si facute, numai sa ne bage intr-o confuzie care sa ne faca slabi si sa ne indeparteze de adevaratul Dumnezeu. Ghidati-va dupa urmatoarea simpla fraza …….Tara mea este pamantul(Universul as zice eu) iar religia mea este a face bine (a aduce armonie in jurul tau, as zice tot eu). Sunt sigur ca sursele marilor religii au fost oameni ai lui dumnezeu (Isus, Budha, Mahomed), dar intemeietorii acestor religii au fost in cea mai mare parte niste EXCROCI care au urmarit numai PUTEREA SI CONTROLUL. Ca urmare fiti buni, toleranti cu voi insiva si cu cei din jur si va asigur ca controversele religioase isi pierd sensul iar dumnezeu va va da semnale ca ati ales calea corecta. Masura in care aduceti in jurul vostru echilibru, pace, bucurie, alinare este masura in care sunteti mai aproape Dumnezeu. Orice alta directie este paguboasa pt noi toti. Sper sa intelegeti ca suntem cu toti unul , iubirea infinita este singurul adevar restul fiind iluzie si ca urmare orice suferinta din acest univers este si suferinta noastra si suntem intr-un mod greu de inteles vinovati pt toata suferinta existenta.

 44. Anonim spune:

  Buna Alina,
  Si mie mi-au trimis aceeasi mesaj , cu office assistant si mi-au cerut bani pentru acte, sunt aceeasi bulgari sarlatani care vor numai sa dea tepe , cand i-ma intrebat de unde au adresa mea de mail nu au avut nici un raspuns , si cand i-ma intrebat de ce trebuie sa platesc intr-un cont al unui cetatean bulgar pe nume Mr. Yanev Asen Slavchev, aceesi atitudine, asa ca am avut noroc inainte sa platesc sa ma uit pe net si sa vad ce sarlatani sunt.
  Asa ca sper ca ai avut grija.

 45. alina spune:

  pt. Anonim
  Buna! Multumesc pt informatii…si eu am descoperit la timp……………….din fericire…
  de cand cu intamplarea asta acum am mare grija….era tentanta oferta…bine ca m-am interesat si la fel si pt tine.
  Pa pa!

  sper sa citeasca si Xenamadona

 46. alina spune:

  pt CristiP
  Felicitari!!! Ne-ai dat un adevarat exemplu!
  Ai perfecta dreptate in tot ce ai scris!

 47. Anonim spune:

  cine stie care sunt cele 12 state integrate in ue????

 48. Suntem un colectiv destul de mare, raspandit in mass-media din tara si strainatate. Suntem alaturi de voi. Bravo curajosilor, ne mandrim cu voi, poate datorita voua va mai exista tara asta pe harta. Fricosii si pupincuristii sa se duca dracului, ori sanfunde puscariile la fel si curvele astea imputite de politicieni, de corupti, de mafioti, de masoni si alte jighimele spurcate.
  Vom citi cu multa atentie si regularitate articolele voastre, iar la nevoie vom fii aproape.

 49. Pr. Vasile spune:

  La UE si NATO ne-au vandut masonii internationalisti si antinationalisti.

  Bine spunea Radu Timofte ca tara a ajuns sa fie condusa de masonerie.

  Pr. Vasile

 50. […] în pescuit şi un program prin care persoanele cu venituri foarte mici să primească alimente. https://antiue.wordpress.com/ue-ne-lasa-fara-miel-de-pasti/ Insusi statutul de membru asociat pe langa hotarul UE sau de aderent in interiorul hotarelor UE- nu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: