Argument pentru acest site

Romani, nu va lasati inselati: UE nu este paradisul promis.
Treziti-va pana nu e prea tarziu!

Anexarea la UE inseamna:
– pierderea suveranitatii nationale, a culturii si a traditiilor noastre;

– aservirea completa a economiei romane;

– desfiintarea taranimii si a micilor afaceri.

– scaderea nivelului de trai;

– contributii financiare imense, pentru beneficii modeste;

– perpetuarea la nesfarsit a actualei clase politice corupte;

– reducerea Romaniei la statutul de colonie.

Autorii acestui site isi propun sa popularizeze opiniile critice la adresa Uniunii Europene si consecintele nefaste ale aderarii (mai bine zis ale anexarii) Romaniei la acest Suprastat. Realitatile din UE nu sunt nici pe departe asa de roz-bonbon pe cat isi imagineaza multi romani… iar integrarea Romaniei in UE va fi un dezastru…

Sunt un adept al culturii europene si al civilizaţiei occidentale – spun asta de la inceput pentru a nu exista confuzii in legatura cu acest demers. Dar totodata, sunt categoric impotriva UE. Nu e scopul acestei scurte prezentari de a face un istoric al acestei organizatii. Ce pot spune e ca UE reprezinta un caz tipic in care niste intentii bune – cooperare pasnica intre popoarele europene – au fost deturnate pentru a creea un monstru.

Uniunea Europeana esteo plaga pentru toti cetatenii Europei – fie ca sunt francezi,germani, italieni, danezi, englezi si mai de curand unguri, polonezi etc. Fiecare cetatean din zona euro a resimtit scaderea nivelului de trai odata cu introducerea monedei "unice". Pe plan economic, in general, UE se caracterizeaza prin somaj ridicat, declin.

Uniunea Europeana este un organism extrem de birocratic. Sistemul sau de conducere este nedemocratic, ineficient si putred de corupt. Organul suprem de conducere este o asa-zisa "Comisie Europeana", nealeasa de nimeni si care nu raspunde in fata nimanui. Asa-zisul "Parlament European" este o simpla fatada de 'democratie'; dar nu are nici o putere reala – iar slujba de "europarlamentar" este doar o sinecura gras platita. Dealtfel, scandalurile de coruptie nu ocolesc nici acest organism.

Deşi nu se recunoaşte deschis, scopul Uniunii Europene este acela de a distruge naţiunile, cultura şi tradiţiile Europei şi de a forma un imperiu asemãnãtor cu S.U.A. (asta daca modelul chinez nu va prevala). UE se remarca prin introducerea unor reglementari – specifice unui stat totalitar – in cele mai marunte lucrurisi aspecte ale economiei si societatii. Unele dintre acestea sunt de-a dreptul hilare, atunci cand nu sunt tragice: In UE de exemplu, castravetii nu au voie sa aiba curbura decat intre anumite limite.

 U.E. este o organizaţie cu totul nenecesarã – un parazit din ce în ce mai puternic care vlãguieşte popoarele europene. Printre multele opinii gresite privind UE este si acela cum ca aceasta organizatie ar reprezenta doar o zona de liber schimb – nimic mai fals. De asemenea, multi romani indentifica UE cu posibilitatea de a calatori (mai mult sau mai putin liber) in alte tari. Insa toate aceste elemente nu au nimic de-a face cu UE (mai mult, exista reglementari ale UE care ingradesc in fapt libera circulatie; iar dupa "integrare", romanii care viseaza la plecarea in Occident s-ar putea sa aiba o surpriza neplacuta) – si pot exista foarte bine in absenta acestei "Uniuni".

Totalitarismul gândirii în U.E. se vede şi prin blocajul mediatic la care sunt supuse vocile critice faţã de U.E. – şi prin corul dezlãnţuit al aplaudacilor. Acest lucru se întâmplã şi la noi – nu existã frazã în limba de lemn a politicienilor români în care sã nu se pomeneascã – ca într-o litanie – cuvântul magic U.E.: U.E. în sus, U.E. în jos, U.E la dreapta, U.E. la stânga! Acest cuvânt îl auzim mult mai des decât cuvântul România.

 

S-a spus cã U.E. s-ar dori a fi o refacere a Imperiului Roman. Din pãcate, în modul cum se construieşte azi – s-ar putea spune cã e vorba de refacerea perioadei de decadenţã a Romei. În orice caz, diferenţele sunt majore. Roma s-a clãdit de-a lungul secolelor prin cuceriri teritoriale. De asemenea, cultura romanã a avut drept contrapondere cultura greacã – ceea ce a dus dealtfel, în cele din urmã, la divizarea Imperiului. Pe lângă greci, romanii au cucerit multe popoare cu o culturã mult mai veche decât a lor – şi faţã de toate acestea a dus o politicã de toleranţã. Libertatea de gândire din epoca de aur a Imperiului Roman este de neatins în zilele noastre… Ceea ce ne impune U.E. este o religie unicã – banul, un unic mod de viaţã şi de gândire – corectitudinea politicã, o renunţare la identitatea naţionalã, la cultură şi la limba maternã etc.

Anunțuri

65 Responses to Argument pentru acest site

 1. nelu spune:

  mai rau de cit e acuma nu poate sa fie mai omule tu nu vezi ce e in tara moare lumea de frig si foame si tu ce faci vrei sa mai murim in continoare esti nebun rau

 2. Emy spune:

  Se poate mult mai rau! Si in SUA se moare de frig si foame! Asta e dezavantajul democratiei: unii au mai mult altii prea putin!

 3. balaur spune:

  dezavantajul democratiei? unii au mai mult si altii mai putin? Mama, fratilor! Daca vreti sa aveti munciti! E logic ca unii au mai mult si altii mai putin. Stii a ce suna ultimul tau comentariu? Ce sa mai UE, hai spre URSS, comunism: job asigurat, bani aveai (logic, pentru ca mancare deloc), aveai masina cu care mergeai din 2in2 sapt…ce prostie! Si voi spuneti ca Democratia dezavantajeaza…pe cine?? sunt curios…atat am avut de spus.

 4. JohnnyUSA spune:

  Mai la voi ori e prostia cat duce carul, ori e viclenia unora care incearca sa duca de nas lumea, ……
  Ce a-ti scris aici sunt niste TAMPENII, am scris asa cu litere mari sa se vada, As numio gargara cu apa chioara, gogorita si alte cele…..
  Dar sa le luam pe rand:
  – perderea suveranitati, culturi, traditiilor????
  da, de unde pana unde scoasa tampenii asta ? vin aia sa ni le fure??
  nu se mai poate imbraca badea Ion in costum national si opinci daca vrea,?
  nu mai poate lelea Marie sa-si puna covorul persan in casa , si naframa si baticul pe cap?
  nu mai poate sa invarta cu ligura de lemn in mamaliga? ,
  nu mai pot merge romanul cu sorcova si cu colindul?
  nu mai poate face romanul o hora sau un spectacol cultural??

  – perpetuarea actualei clase politice la nesfarsit?
  n-am inteles?! pai pe astia cine ia votat? nu poporul ?a venit aia din UE nemtul, francezul si englezul sa-i voteze?
  pe bunucu Iliescu cine l-a votat de 3 ori, tot aia? pe Constantinescu, Basescu??? mie mi se pare ca maria sa poporul a votat asa cum si-a dorit si tot asa a suportat si consecintele, tot el.
  Sincer as putea sa raspund la toate tampeniile pe care le-ati scris aici pe site-ul asta insa cred ca e pierdere de vreme, e democratie si aveti tott dreptul sa va spuneti punctul de vedere, asta e marele atu al libertati de exprimare in democratie, comparativ cu comunismul spre care se pare ca tindeti mariile voastre!
  As avea un singur argument de adus: daca e asa de rau in UE eu cred ca deja toate tarile care fac parte din acest grup ar fi trebuit sa o duca atat de prost incat sa isi doreasca sa fie independente si de sine statatoare, uitativa putin la nivelul de trai al tarilor care o formeaza si pe urma veniti cu tampeniile pe care le scrieti aici !!!
  Daca noi nu aveam nevoie de ei nu cred ca ei ne bagau cu forta in UE , noi ne-am dorito sa o ducem bine, nu am plecat in Italia si Spania si restul tarilor de bine ce ne-a fost sub conducerea ex-comunistilor perindati la putere in Romania.
  Daca era bine in Romania nu plecau nici intelectuali nici creierele luminate stateau acolo.
  De ce nu ati facut voi in 17 ani sa fie asa de bine incat Romania sa nu aibe nevoie de UE?!
  Vorbiti de politicieni corupti???? te pomenesti ca noi nu avem asa ceva?! or fi avand si ei corupti lor si astia sunt prin toate guvernele, dar macar popurul, omul de rand o duce bine incat nu prea il intereseaza ca mai fura sau mai face o ilegalitate domnul din parlamentul european, dar cand e inca saracie lucie si oameni care o duc vai de capul or, si in tara e coruptie si hotie atunci cu siguranta ca avem nevoie de o monitorizare a sistemului juridic si justitiar din Romania.
  A-ti uitat insa sa mentionati ca nu a intrat asa cu una cu doua RO in UE ci a trebuit sa indeplineasca anumite conditii si criterii, si ca in urmatori ani primordial o sa fie supravegherea atenta a coruptiei si justitiei din Romania!
  la fel a-ti uitat sa spuneti de milioanele de euro care vor fi alocate pt. tara noastra, doar sa fim in stare sa-i cheltuim, mai precis sa facem proiecte in care sa fie utilizati acesti bani.
  Sunteti de-a dreptul ridicoli cui ce a-ti scris aici si sper ca mesajul acesta sa fie publicat pe situl asta asa ca si contra argument la ce a-ti scris voi sau incercati sa exprimati.
  nu sunt de partea nici carui partid politic sunt de partea oamenilor care vor sa o duca bine si sunt constient ca o sa fie inca greu pentru o perioada insa o sa fim impinsi de la spate sa ii ajungem pe cei din tarie occidentale , la nivelul carora ne dorim si noi sa ajungem, si asta nu se poate face decat prin MUNCA, multa MUNCA !!!

  • traditia_invatarii-gramaticii spune:

   se scrie ‘ati scris’,’ati uitat’,’ati invatat gramatica in scoala’,’ati’se scrie in acest caz legat.
   ‘ati’ se scrie dezlegat numai in expresii de tipul ‘a-ti face rau’,spre exemplu,unde ‘a’ vine de la infinitiv si ‘ti’ tine loc de pronumele ‘tie’.
   scrierea corecta a limbii romanesti e o traditie la care nu ar trebui sa renuntam,indiferent daca traim in uniunea europeana sau nu.

 5. JohnnyUSA spune:

  am uitat sa spun faptul ca cei care au timp de gasit nod in papura, de obicei nu mai au timp si de alceva!
  daca voi stiti si sunteti asa de inteligenti faceati Romania sa o duca asa de bine incat nu aveam nevoie nici de UE nici de alceva! nici macar nu mai era nevoie de voi sa scrieti tampeniile astea pe site, !!! se pare insa ca nu e asa !
  Faptele sa vorbeasca si nu Vorbele!!
  ne-am saturat de vorbarie goala si de oameni care nu stiu decat sa dea drumul la gura si sa spuna vrute si nevrute!!!
  Mestecati vorbele inainte de a le da drumul pe gura !!!!

  ps. scuze pentru unele greseli de scris, am scris in graba si nu m-am mai uitat la ortografie!

 6. iQ666 spune:

  decat romania independenta si suverana asa cum e mai bine colonie.. nu vedeti ca nu suntem in stare sa dam un conducator bun? kiar degeaba carol I a iesit al doilea la mari romani dupa legenda lui stefan cel mare?

 7. epimeteu spune:

  „JohnnyUSA” esti de-a dreptul mortal cand spui „A-TI SCRIS TAMPENII”, „AS NUMIO”, „UITATIVA” etc. Asa cum am mai spus si cu alt prilej, NU RASPUND LA COMENTARII AGRAMATE (SI IMBECILE IN ACELASI TIMP)! Totusi, pentru ca respect dreptul de libera exprimare, nu-ti sterg comentariul. De asemenea, un cititor onest poate constata nivelul intelectual al celor care ne critica.

 8. Irina spune:

  De ce tu consideri intrarea in UE o greseala? Era cumva o alegere? Nu a fost nici pentru Germania. Argumentele acestui site: Romania o colonie? ajunsa in pregul degenerescentei; Taranime? ce a mai ramas de ea?…..Trebuie sa intelegi ca NU Romania a intrat in UE ci cetatenii sai asa cum sunt ei, daca vor sa calatoreasca este foarte bine, acum au prilejul sa o faca si acum au posibilitatea sa demonstreze daca sunt Romani prin excelenta sau nu au plecat doar pentru ca nu a fost posibil. Este un test pentru romani si nu pentru Romania. Este doar inceputul…..Nu uita ca efectele preced cauza (asa cum am demonstrat-o)

 9. chrystianvs spune:

  „…daca voi stiti si sunteti asa de inteligenti faceati Romania sa o duca asa de bine…” >>> mi se pare trist ce spui tu aici, johnnyUSA… o singura intrebare si apoi ma retrag: NE.A DAT CINEVA POSIBILITATEA IN TARA ASTA SA FACEM CEVA, SA SCHIMBAM CEVA !? crede.ma ca nu! societatea civila este pur si simplu IGNORATA. e trist…

 10. chrystianvs spune:

  apropo, „MUNCA, multa MUNCA !!!” seamana cam mult cu chestiile alea galbene de pe bannerul ala albastru de mai sus…

 11. chrystianvs spune:

  probabil k esti vreun stahanovist, dragul meu johnnyUSA. oricum, MENTALITATEA TA E TIPICA PT UN ASTFEL DE PROFIL SOCIALIST

 12. antiUEtm spune:

  Este cineva in stare sa explice in ce mai consta independenta Romaniei , din momentul in care n-i s-a pus jugul european??????
  Pentru ce au murit inaintasii nostri??????

  • Anonim spune:

   antiUEtm spune:
   4 martie, 2007 la 5:33 pm
   Este cineva in stare sa explice in ce mai consta independenta Romaniei , din momentul in care n-i s-a pus jugul european??????
   Pentru ce au murit inaintasii nostri??????

   Cel mai tare raspuns!!!

 13. Vasile spune:

  Uniunea Europeana e o m.UE! Cu timpul o sa va dati seama… Oricum e preat târziu să mai facem ceva.
  Pana la urma o sa va dati seama ca UE e de fapt o mUE!

 14. tevo spune:

  teribilistii dracu…
  v-as trimite in coreea de nord vreo 2 ani sa intelegeti ce inseamna bucuria de a fi liber.
  pt voi s-au cret reclamele alea cu „Nu va luati dupa toate prostiile despre UE”

 15. e-x-plorer spune:

  Uniunea Europeana este un foarte important instrument al francmasonilor. Reprezinta doar o etapa in + in calea instaurarii „Noii ordini Mondiale” si a „Guvernului Unic” sau a aplicarii proiectului „LUCID” de supraveghere electronica a fiecarui individ al acestei planete. Daca puneti mana pe Biblie si cititi „apocalupsa dupa Ioan” si faceti comparatie intre versetele din Biblie si realitatile si tendintele UE, veti realiza ca U.E. este o unealta insitutionale de mare amploare care pregateste sfarsitul lumii! Daca in prezent nu credeti ce spun, peste cativa ani (nu multi) o sa incepeti sa-mi dati dreptate!

 16. Anonim spune:

  Bai jidane sau pocait sau evreu sau ce esti tu pana l urma ,veziti frate de religia ta ca nu e nici o apocalipsa , ue sa creat d la inceput ptr a tine Rusia la distanta de America dupa al 2 lea Razb Mondial , Apocalipsa tineo frate ptr tne s cu masonii daca conduc lumea care e treaba!!!! au putere , foarte bine , banii nu inseamna totul ,sau tu oi fi vrunu din aia care face parte din Cultul Martorii lui Iehova????????? s ne pui in tema c ce au d gand masonii =))))0

 17. eu.. spune:

  Nu va mai certati ca e inutil.Aceasta ‘uniune’ e doar o alta forma de guvernamant menita sa ne tina pe noi sub control.Cand in istorie nu a existat cineva,sau ceva,vreo societate sau alte asemenea organizatie care sa nu faca asta.Noi,oamenii de rand sutem prea mici si prea neputinciosi ca sa schimbam ceva.Noi,NICIODATA nu vom cunoaste adevarul in amplitudinea sa pt ca nu avem cum.Marile revolutii,razboaie,schimbari politice violente nu s-au intamplat spontan,sau din ‘vointa poporului’.Poporul e doar o unealta a celor care fac jocurile.Ele sunt benefice cateodata populatiei sau ‘vulgului’,dar asta doar fiindca exista interese.Nu va mai dezamagiti cu idei romantice,ca desi sunt frumoase,nu exprima realitatea.Realitatea e ca noi suntem nevoiti sa facem din ce avem cat mai bine pt noi si cei la care tinem,jocurile facute de puterile ce guverneaza lumea nu pot fi cunoscute pt ca totul e creat spre a perpetua o stare de confuzie in privinta adevarului,informatiile sunt analizate si apoi distribuite.Astfel,chiar daca descoperim din greseala un mare adevar,cum putem stim acest lucru,suntem atat de confuzi si atat de bombardati cu informati care mai de care ‘controversate’ si dezvaluiri ‘senzationale’ oncat devine imposibil sa zici ‘da,asta e adevarul!’.Discutiile sunt inutile,dar necesare pt natura noastra umana.Acel simtamant ca nu esti doar un pion minuscul si insignifiant pe tabla de sah a marilor conducatori ai lumii.Comentati,acuzati,criticati sau preaslaviti poate,dar niciodata nu pretindeti ca veti cunoaste ‘adevarul absolut’ ca sa zic asa.Asta e,intr-un fel poate ca nici nu ne e permis noua..muritorilor sa cunoasteam asemenea lucruri.

 18. Scarface spune:

  Pentru toti care iubesc Uniunea Europeana ii rog insistent sa citeasca tratatul de la Lisabona, cateva carti de stiinte Politice si o sa-si dea seama ce este de fapt U.E.
  Unii sunt dornici de U. E de E-uri in mancare si alte minuni, acestia oricum nu mai au scapare. pt ei e mai important sa aibe o plasma decat sa respire aer curat, mai usor ia la nevasta sa un diamant decat sa apere Rosia Montana. Trezitiva romani, Europa nu ne-a vrut binele niciodata, puneti mana pe manualele de istorie si convingetiva singuri.

 19. 1DAC spune:

  Salut frate romane,e timpul sa ne adunam si sa ne iubim mai mult,timpurile ce vin sint cumplite,cum poti sa crezi ca strainul care a venit,vine si va veni iti vrea binele?Au inceput cu aurul Daciei de au facut aia la Roma chefuri luni de zile legate;cu atit mai putin cind e vorba de o structura de putere si oculta si anticrestina.M-au distrat mult idiotii ce-si fluturau steguletele cu portia de mUE pe masini ,caci este o MU(…)E COLOSALA DICTATURA ASTA DESACRALIZATA.Depinde cum se va digera,desigur se vor umple cimiterele…Si totusi e posibil sa vad atita prostie la fratii mei romani?Asta da durere si disperare.Poate nu e tirziu sa organizam o rezistenta desteapta,sintem popor atipic cu os de rezistenti…Bunicii nostri inca s-au batut,bietii de ei…Macar sa fim mai buni unii cu altii si sa ne iubim mai mult pina va veti convinge,acusica…INCA NU E TIRZIU SA VA TREZITI CEI CARE NU VRETI

 20. JahSolja spune:

  Privind lucrurile din unghiul spiritual Uniunea Europeana nu este altceva decat o ramura a Noul Babylon care se reconstrueste.Un guvern universal?Este profetit.Cine il conduce?Raul.Ce se urmareste?Controlul mondial economic.Tot aud ca primim fonduri de la UE.Intr o zi o sa platim inzecit.Nu va lasati corupti fratilor.O sa vedeti cand o sa intre euro in circulatie la noi cum o sa fie.Sfatul meu este:Cititi cat mai multa istorie si nu uitati sa mai puneti mana si pe Biblie.Pace

 21. muntean.raluca spune:

  „In vremuri ale minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar” tineti-va bine oameni buni si rugativa pentru voi insiva , aceste lucruri se intampla pentru crearea incet, incet a globalizarii si a apocalipsei 13.Fiti Binecuvantati si Pace voua..

 22. anonim spune:

  ma tu nu stii ce spui.noi suntem natie de tigani…….daca vrem sa avem trebuie sa muncim

 23. Anonim spune:

  jah solija si raluca m.au bagat rau in sperieti. jur ca nu mai ies din casa astazi. daca ma trazneste vreun fulger orbitor !? BRRRRR

 24. chrystianvs spune:

  jah solija si raluca m.au bagat rau in sperieti. jur ca nu mai ies din casa astazi. daca ma trazneste vreun fulger orbitor !? BRRRRR

 25. gregor spune:

  Citesc uimit comentariile ce abunda in teorii conspirationiste, binecuvintari si citate din biblie. Cam trist pentru anul 2008.

  Ma plictisesc enorm cei care dau drept sigura orice afirmatie si adopta tonul martial de sentinta. Istoria universala este complexa si dupa felul in care scriu cei mai multi de aici se vede destul de usor ca singurele carti pe care le-au citit sunt ” Aventurile lui Habarnam”.

  Lumea nu a fost niciodata dreapta si natura umana nu este nicicum buna ci vicioasa, si nu va schimba nimeni si nimic asta, asa ca luati-o mai usor si luptati pentru cauze mai aproape de voi.

 26. epimeteu spune:

  Cineva trebuie sa faca si treaba asta. Stiu ca lumea nu e dreapta si natura umana are partile ei bune si rele. Dar daca ne complacem cu totii in situatia in care suntem, nu ne va fi mai bine. Dimpotriva. In site-ul asta nu am prezentat „teorii conspirationiste” ci fapte: cele mai multe articole sunt preluate din mass media, de exemplu. Site-ul asta isi propune sa informeze pe romani despre ce reprezinta cu adevarat UE. Ce ati vrea sa fac? Sa ies in strada si sa protestez impotriva UE? As fi considerat nebun – si amendat si batut de jandarmi pe deasupra. Sunt sigur ca se va ajunge si in situatia cand vom lupta in strada pentru libertate, dar inca nu a sosit momentul. Insa, in pregatirea unui asemenea moment, cat mai multi oameni trebuie sa-si deschida ochii!

 27. avicena spune:

  Este trist ca unii inca dorm si mai trist e ca cei treziti nu pot face prea multe.
  UE nu e decat o etapa, urmata apoi de uniunea religilor (ecumenismul) si apoi aducerea unui singur conducator peste toti.
  Se doreste sa fim controlati la sange, unde suntem, ce cumparam, ce am facut.
  Vor aparea cartelele universale cu cip incorporate care vor fi si buletin, si card, si permis de conducere si carte de munca si tot la un loc.
  Apoi pentru ca ele se vor pierde f usor, vom purta cipul in mana (deja se pun cipuri la copii- chipurile sa-i gasesti daca ii pierzi). Toate datele merg la un singur centru. Aici vor sti tot ce faci.
  In spatele a tot ceea ce se intampla stau masonii.

  ps: pentru istetul ala din usa- voi sunteti primii cobai prietene
  Ne apropiem de sfarsit

 28. nuvamaisuportam spune:

  Am nimerit aici din intamplare dar vad ca am nimerit bine. In primul rand, felicitari pentru atitudinea impotriva UE, probabil ca am sa scriu si eu un articol pe larg despre aceasta „Uniune Europeana”. Din pacate , dupa cum am spus de mii de ori, romanul gandeste cu stomacul, romanul de rand e usor de manipulat asa ca majoritatea celor care vor vedea blogul acesta vor spune ca a mai aparut „inca un nebun”. Noi, cei care privim lucrurile si din alta perspectiva, ne-am dat seama de organizatia „UE” si de rolul sau.
  Cat despre JohnnyUSA si altii ca el – dovada clara ca spalarea creierelor functioneaza

 29. loco spune:

  UE e mare bashina corporationista , creata de corporatii si de oamenii politici aserviti corporatiilor si are un singur scop – intarirea controlului la nivel mondial si spre binele infinit al corporatiilor si a unui grup restrans de oameni.UE reprezinta un prim pas important in creearea Marelui Guvern Mondial care va controla cam tot ce misca pe planeta asta.Felicitari pentru acest site, ai ceva curaj ……Poate ar fi bine sa si explici unele lucruri , sa pui o sectiune de MITURI despre UE,gen:
  1.UE ne da bani gratis … hauleu mancat-as ce bine e (ar trebui explicata realitatea cruda ca primim vreo 30 de miliarde dar trebuie sa dam vreo 40 inapoi iar astia 30 vor ajuta la consolidarea acolitilor clasei politice si a mafei – lucru care se intampla din plin si in alte tari din estul europei si nu numai.)
  ….etc…..
  Trebuiesc DE-MITIZATE multe lucruri despre aceasta constructie monstruoasa creata de niste baroni din industria otelului ,energiei si carbunelui in anii 50.

 30. Sergiu Nicolaescu spune:

  Vad ca aveti pareri destule despre aceasta (uniune). Ati uitat de DUMNEZEU.Va recomand sa vizionati filmul:”La un pas de semnul fiarei”,sau „Ingerul digital”.

 31. Nicolae Dica spune:

  De acord cu acest sit(nu site).
  Am mai spus-o si pe alte pagini.Politicienii acestia care tac si aproba aceasta disparitie a identitatii nationale,a traditiilor,a limbii si mai ales a credintei ortodoxe, vor fi cei mai mari tradatori de tara pe care Dante ii aseaza in ultimul cerc al infernului.Voi chiar nu vedeti ce se intampla acum in tara noastra si in lume?Limba romana atacata de cuvintele englezesti,romanii isi boteaza copiii cu nume straine(Patrick,Nicolas,Alberto,Antonio,Amanda), sarbatorile traditionale s inlocuite cu cele universale precum Valentine Day sau chiar Halloween,se insista pe drepturile homosexualilor si vedete porno s invitate fara rusine in emisiuni tv.
  Ce se intampla cu voi oameni buni?

 32. omulpacii spune:

  se zice ca din mijlocul UE se va naste antichristul..dupa cum se vede deja cam suntem in perioada aceea a nasterii…

 33. omulpacii spune:

  la ce a spus mai sus nicolae dica sunt de acord cu homosexuali, care e problema daca vedetele porno sunt invitate la tv si ce are daca ne botezam copiii cu acele nume?si homosexualii sunt oameni la fel ca si vedetele porno si nu inteleg cu ce te deranjeaza pe tine daca pe mine ma cheama Ion sau John…asa ca hai sa numai facem discriminare si alte chestii ok?

 34. Anton spune:

  Tot ce spunetzi e deja pierdut de multa vreme…suveranitate, cultura, traditii….uitati-va in jur…cand omul n-are ce sa puna in farfurie il doare fix in *** de cultura…cam asta e atitudinea romaneasca.

 35. Edecul_le-a_turtit_fesul spune:

  Acest site este binevenit. Din pacate UE este ca o capcana pentru soareci: ne bucuram acum ca o fi ceva bunastare (mai mult visam la ea!!!), apoi vom fi prinsi ca intr-o cusca…
  Iar comentariile unor agramati de mai sus arata in ce procent minuscul PE ROMAN IL INTERESEAZA ALTCEVA DECAT STOMACUL, metaforic vorbind…

 36. omul spune:

  ce vrajala asta cu forumu fortza ue

 37. Adrian Voicicovski spune:

  Cei care ne”canta”despre”valorile modului de viata american”sau despre”democratia americana”(vai,trebuia sa zic”marea…”),ca si despre cat de grozav este ca am intrat noi in UE,le urez succes!!!Dar in mod sigur sau sunt prosti sau se prefac cu mult talent.Mai exista doar scuza(doar pt.uni…)a ticalosiei cinice,a indivizilor care stiu bine ce fac si,mai ales,de ce…UE este doar o diversiune,pusa la cale de acelasi”Mare Licurici”(ala ,caruia iubitul nostru presedinte s-a aratat dispus,intr-o discutie nepublica,sa”i-o suga”cu supunere si vesela dedicare…),in scopul de a mai asambla o”bloc-sectie”,usor de integrat ulterior,in mult-visatul(…de EI)Stat Mondial,fata de care cel descris de Orwell va fi o dulceata.Nu duce aplicarea masurilor,deciziilor,legilor,hotararilor UE la toate”avantajele”mai sus-mentionate?…Nu zau!!!Uitati-va numai la ce ne-au facut PANA ACUM!!!Fiecare
  din noi le stim.Nenorocirea e ca avem o populatie ignoranta,dezinteresata,stupida,lipsita de constiinta,superficiala si extrem de facil manipulabila…CE VOM FACE?Practic,avem”sansa”de a dispare…iar cei care vor ramane…

 38. simplu roman spune:

  Stim bine ca daca nu ar fi fost cele doua razboaie mondiale nici nu se punea problema de formarea unei uniuni. Formarea UE s-a facut ca scop de a evita alte conflicte, motive aparent bune, dar miscarea incepe a devenii in totalitarism. Deja poti circula fara restrictii, o lege pentru toti, ne invata cum sa taiem porcu, bla, bla. E clar ca identitatea nationala a unei tari din uniune se stinge, cred ca astia ar fi in stare sa creeze si o limba europeana vorbita de toti. E un fenomen care nu poate fi distrus, ‘…ce e rau si ce e bine, tu te’ntreaba si socoate’

 39. Arghirescu Alexandru spune:

  În jurul României sunt două mari grupări de oameni, antagoniste ca interese şi ca gândire:
  1] Curentul pro-rus
  2] Curentul pro-european.

  1] Ce vor pro-ruşii? Ei vor ceea ce le-a lăsat prin testament ţarul Petru cel Mare (citiţi-i testamentu) şi prin jurământ ţarul Lenin ţarului Stalin (citiţi jurământul lui Stalin la moartea de sifilis a lui Lenin). Ei vor subjugarea Europei declarate de ei imperialism în putrefacţie şi degenerare. Pro-europenii care au trăit în RSR au înţeles şmecheriile lor verbale staliniste ca: libertatea din lagărul comunist, democraţia socialistă, satisfacea maximală (în sensul ocult de „maxim arâta”) a nevoilor oamenilor muncii etc. Tineri care nu i-aţi apucat: „- Nu vă lăsaţi din nou păcaliţi de aceşti sclavagişti asiatici”.

  2] Ce vrem noi pro-europenii? Vrem invers decât pro-ruşii.
  – Vrem liberatea de a spune celorlalţi ceea ce gândim, vrem libertatea materială (mijloace materiale proprii) de a crea ceea ce gândim că este bun, frumos şi de folos celorlalţi, vrem libertatea de a călători, vorbi şi de a vedea cum trăiec alţii. /Lenin le-a spus: „- Dacă îi veţi scăpa sa vadă ce este în apus, atunci veţi pierde puterea”, ceea ce s-a şi petrecut. Vrem libertatea de a protesta contra abuzurilor celor ce deţin puterea armelor etc.
  – Vrem democraţie reală (nu dictatură proletară zisă democraţie socialistă). Aceasta înseamnă să putem schimba guvernanţii atunci când se dovedesc hoţi, proşti, leneşi, vânzători de popor etc. Dumneavoastră, pro-ruşii de pe acest sait spuneţi că la noi stăpânesc hoţii. Stăpânesc în fapt tot comuniştii. Ei sunt fiii comuniştilor care ne-au furat revoluţia. Comuniştii furau fără ruşine de la obraz orice. Ei se credeau stăpîâni peste toată averea ţării şi peste toţi oamenii ţării. Cine a trăit atunci ştie ce spun. Nu le vine a crede că au pierdut ceea ce taţii lor au furat. Fiii lor îi imită acum prin alte metode. Îi vom învinge (fără crime ca ei) în final pe hoţii aceştia comunişti şi neocomunişti, dar nu dumneavoastră pro-ruşii, ci numai noi pro-europenii a putem face.
  – Toate acestea vor duce poporul şi ţara la prosperitate şi fericire, dar nu dumneavoastră pro-ruşii o veţi face, ci doar noi pro-europenii. Aţi avut un secol (1917 – 2017) să o faceţi şi nu aţi făcut-o.

  Tineri, pe noi bătrânii ne-au păcălit odată (în 1945), să nu vă lăsaţi şi voi păcăliţi acum.

 40. anonim spune:

  Foarte multi naivi proslavesc libertatea cuvantului venita odata cu „democratia”. Si la ce va foloseste, bey prostanacilor?
  Cu stomacul gol si indatorat pe 30 de ani la banci pentru 4 ziduri si un acoperis, esti fericit ca poti sa zbieri in piata contra stapanirii? Si la ce-ti foloseste, bey?
  Alta liota de handicapati mintal se bucura ca circula liber. Si ce daca? N-am bani de vacante, ma deplasez mai putin ca inainte, pentru ca nu am cu ce. Ma doare-n cot ca pot sa circul liber. AAAA, de fapt UE ma invita la munca pentru ca putorile lor lenevesc pe ajutoare de somaj si le e lene sa steraga la fund pe bogatanii lor sau sa spele wc-uri in carciumi.
  Oricum, acest site este binevenit, abia vor deschide ochii tinerii. Macar sa priceapa ca strainii ne-au luat tot, de-aia ne-au bagat in UE. Cum e posibil sa nu avem o banca puternica pur romaneasca? Cum e posibil sa instrainam petrolul tarii? Si sa distrugem industria si agricultura? Sa depindem in totalitate de importul de hrana, gaze si medicamente? Sa fim santajati in ultimul hal? Cum e posibil sa vedem politicienii corupti cum isi fac mendrele si sa nu maturam cu ei pe jos? V-au drogat cu Cola, Internet si starlete porno. Aveti creierele spalate si atrofiate. Iesiti din amorteala.
  Treziti-va pana nu ajungem sclavi definitiv!

 41. Avram Petru spune:

  Până acum nu am citit nimic să-mi provoace repulsia faţă de autor pe site-ul ăsta, ci mai degrabă faţă de UE. Fiindcă cei din UE (înlocuiţi UE cu orice autoritate inter sau multinaţională – de regulă occidentală) sunt excesiv de proşti şi noi putem să excedăm în a-i privi cu atenţie, în a-i critica, în a-i privi suspect. Putem (şi chiar trebuie) să fim excesivi pentru că autorităţile nu mai respectă de ceva timp (de când a devenit foarte eficient marketingul – o denumire înşelătoare pentru propagandă, în opinia mea) voinţa naturală a omului. Eu de când sunt n-am auzit de vreo mişcare (sau ideologie) politică care să împingă oamenii spre evoluţie (materială, spirituală, culturală, civilizatoare, etc.) ci eventual să nu-i împiedice într-o măsură atât de mare. Distrugerea diversităţii de orice fel în spiritul supravieţuirii celui mai adaptat (idee centrală a conceptului Newspeak după părerea mea) este valabilă doar dacă rasismul ar fi o denumire proprie (adică ar exista specii, terestre sau extraterestre, care să ne concureze la nivel intelectual). Ăsta e şi păcatul cel mai mare al României, care deşi e praf, tot nu înţelege că îşi justifică existenţa, ca ţară şi ca naţiune, doar prin originalitate, nu preluând orb directive. Am observat că trebuie să fii pro-rus sau pro-occidental; dar pro-român nu trebuie? Asta poate fi interpretat ca naţionalism (eventual ieftin sau făţarnic) dar la o analiză atentă nu e cât de puţin naţionalism ci individualism, libertate de gândire şi lipsă de conformism păcătos. Ideea asta nu exclude ci se împacă de minune cu progresismul şi exclude tradiţia de a fi lipsit de viziune (care e instaurată de oameni cu scopul precis de a-şi înrobi semenii) nu tradiţia în general. Dacă aplicăm aceste concepte pe (care văd că se încearcă a fi aplicate oamenilor) computere sau roboţi s-ar putea să avem succes altfel vom reuşi să ne autodistrugem pentru că oamenii nu trebuie priviţi prin prisma productivităţi pe cap, membru, sau organ reproducător (cum se procedează cu animalele în fermele europene). Cu riscul de a fi considerat adept al teoriei conspiraţiei închei prin a spune că UE &co nu sunt proşti neinteresaţi ci au planuri precise, şi zic asta pentru că oamenii au progresat mereu înlăturând prostia şi adoptând ideile inteligente.

 42. anomis spune:

  Scumpii mei romani care sunteti intelectuali si accesati acest site dati-ne o idee cum putem sa miscam ceva.Ce putem face,cum sa ne organizam?
  Politologi,cercetatori,istorici,ziaristi Romani ajutati-ne!Doar impreuna vom reusi sa deschidem ochii si celorlalti,forta maselor este enorma!

 43. Shinobi spune:

  Felicitari pentru site! Ma bucur ca mai exista oameni care reusesc sa se mentina lucizi si care incearca sa exprime realitatea asa cum este ea. Tineti-o tot asa!

 44. ANGI spune:

  Nici pro-rusii nu au dreptate, nici pro-ocidentalii! Intotdeauna „pestele cel mare il mananca pe cel mic.” Marile puteri au aservit intotdeauna tarile mici si au incercat sa controleze popoarele, pentru a-si implini interesele lor de suprematie si imbogatire. Istoria dovedeste acest adevar, cu prisosinta – in toate epocile istorice si in toate civilizatiile umane. Iar supunerea si controlul celor mai slabi, fara putere de aparare si de decizie, sunt cu atat mai drastice cu cat puterea conducatoare este mai extinsa si cu cat tehnologia de care dispune pentru a-si realiza planurile este mai performanta. Daca ne vedem prinsi in latul puternicilor acestei lumi,de oriunde ar fi ei (Est, Vest, Nord sau Sud, sau guvernare mondiala unica), putem deznadajdui. Dar nu este asa! Dumnezeu S-a coborat la noi tocmai pentru a ne deschide Portile Imparatiei Sale, unde nimic din egoismul si stricaciunea lumii trecatoare nu ii poate atinge pe cei care invie impreuna cu Hristos, in Harul si Adevarul Sau. Caci „fata acestei lumi trece…”(I Cor.7,31), cu toate durerile si bucuriile ei de moment. Asadar, stati tari intru credinta, nadejde si iubire – fata de Dumnezeu si de oameni – si nu va amagiti cu sperante naive in asa-zisele „bune intentii” ale celor puternici si egoisti. Important este sa va straduiti sa deveniti partasi ai vietii de sfintenie a Sfintei Treimi, sa biruiti impreuna cu Hristos, caci El ne spune: „In lume necazuri veti avea; dar indrazniti, Eu am biruit lumea!”(In.16,33)

 45. Shinobi spune:

  Imi place site-ul pe care il promovati si subscriu la multe din ideile prezentate aici. Tineti-o tot asa!

 46. deodatus spune:

  fratilor…acest site are dreptate. tarile din vest au ajuns asa pentru ca ei au creat uniunea europeana. nu vedeti ca uniunea europeana ne-a pus sa ne distrugem toate fabricile ca sa vin investitorii straini din vest? ei fac bani pe spinarea noastra. toate firmele romanesti se duc daca nu cumva s-au dus deja pe apa sambetei. cel mai bun sistem politic ar fi, zic eu, unul asemanator cu cel al chinei, o combinatie intre comunism si capitalism. china, in plina criza economica a avut crestere economica de 7%

 47. deodatus spune:

  si nu va mai tot insultati unul pe altu. daca voi nu sunteti de acord cu acest site, spuneti-va punctul de vedere si aduceti argumente. va certati atata cand nu are rost. si comunismul si capitalismul au parti bune si parti rele

 48. Adi spune:

  Cand vorbesti de somaj si scaderea nivelului de trai, esti sigur ca cauza o constituie aderarea la Uniunea Europeana si nu anumite fenomene economice globale (cum este, in cazul de fata, criza financiara)?
  Apoi…UE ar urmari sa ne tina sub control, sa ne distruga independenta etc…totusi, cine suntem noi, atat de pretiosi incat sa faca ditamai UE pentru scopul asta? :))))
  Apoi, UE pune Euri in alimente sau producatorii romani?? Si pe consumatori nu ii protejeaza tocmai reglementarile UE?? Ca Guvernul numai de asta nu e in stare.
  si de ce nu avem banci si industrie? a furat-o UE brusc in ultimii 2 ani sau au furat-o romanii – politicieni, afaceristi din 90 pana in 2007?
  Apoi, daca bunicii nostri au murit ca prostii, ca noi azi sa ne dam independenta pe 1 plasma, atunci de ce sa fim si noi la fel de prosti si sa murim ca ei?:))

 49. Gigelul spune:

  Apreciez deschiderea acestui blog si sunt de acord cu tot ce i spus tu mai sus, dar… nu cred ca putem face ceva decat sa ne exprimam niste opinii. Nici eu nu-s de acord cu aceasta UE dar cu siguranta n-o sa se desfiinteze UE deoarece scriem noi bloguri si comentarii contra.

 50. Iotokak 2000 spune:

  Sunt unii care se dau mari invatati ai occidentului asa zisi romani plecati de groaza politica a tarii. Dar mai baieti de ce nu recunoasteti ca sunteti niste LASI. Daca erati asa „destepti”, de ce-ati plecat mai din tara?Cred ca va placut „banana” sau va placut sa fiti „pupincuristii” gusatilor straini. Vedem astazi pe cei care sau intors -pentru interese bineinteles – ca au plecat boi si s-au intors vaci, pe deasupra au venit scoliti de „agenturili straine” cum ne vor ei „binele”. Hai sictir ca bere-ai scumpa. Mergeti mai pilangii de unghii si cantati la alta masa, aventurieri de doi lei ce sunteti!

  • jianuar spune:

   nu cred ca ar fi faptul ca sa-i caracterizam pe cei plecati ca pe niste lasi.fiecare este in drept de a hotari unde si cum sa-si traiasca viata.Migratia popoarelor a avut loc tot timpul si a contribuit la o dezvoltare mai rapida a unor civilizatii.Dar nu cred ca in cazul nostru noi am putea invata pe cineva( cu regret),mai degraba invers.Cite crime sunt facute de compatriotii nostri,cite furturi,tilharii si jafuri in tarile occidentale?????? firme fantome, delapidari…? Anume asta o stim a face fiindca asta este mai usor decit sa muncesti cinstit cum o fac toti europenii,pe care ii invidiem si am dori sa devenim ca ei.Suntem aroganti,agresivi si inculti cu cetatenii statelor gazda p/u noi,aflindune la ei in casa.Ignoram totul si vedem numai interesul nostru ieftin.Am dori cu totii sa traim intrun stat de drept pe care nu-l putem crea,fiindca suntem invatati sa mergem pe calea cea mai usoara-CORUPTIA.Cred ca caracterizarile pe care le fac europenii in adresa noastra le-am meritat pe deplin si v-om trai inca mult timp cu ele.Avem ce invata de la popoarele UE,ramine numai sa ne dorim si sa-i respectam cum ne-ua respectat ei pe noi pina a ne cunoaste fata in fata…

 51. Nyx spune:

  stimat administrator web doar atat am de spus pentru tine ca esti un prost si jumatate, nimic mai mult. Tu chiar crezi ca UE este dezavantajos pt Romania, nu vezi in ce….este aceasta tara, nu vezi cine conduce aceasta tara…. Daca ai fi fost atent ai fi observat ca dupa negocierile pentru aderare la UE economia Romaniei a inceput sa creasca, datorita criteriilor pe care trebuia sa le indeplineasca da nu… pentru tine este important sa zici ca UE ne va distruge cultura, ce cultura ..precis ca UE o sa iti zica ce sa faci de Craciun, sau ce traditi sa ai…. ma lasi… Se vede ca inca ai o mentalitate din epoca medievala…parca tie nu ti-ar convine sa te poti plimba pe o autostrada fara gropi, sau intr-un parc curat. Prin UE, chiar daca mai este nevoie de timp dar vom ajunge sa fim si noi o tara care se poate respecta. Si poate vom avea norocul ca oamenii ca tine sa nu mai gandeasca asa…sau macar deloc ca ar fi mai bine… MS pt acest site de nimic….

 52. razvan spune:

  haideti sa organizam noi pe internet referendumul si sa punem capat apartanentei romaniei. cineva de aici trebuie sa-si asume raspunderea si apoi sa trecem la fapte.

 53. Vă reamintesc că trăiţi totuşi liberi în o Românie modernă şi civilizată. Nu trăiţi în o Asie roşie-ţaristă, sclavagistă, obscurantistă etc. Pentru aceasta trebuie să mulţumiţi paşoptiştilor care au mers în occident şi au adus şi la noi civilizaţia (cu preţul vieţii).
  Acum ar fi rândul nostru să facem la fel. Probabil tot cu preţul vieţii contra coloanei a cincea KGB de sovietici. Aceia sunt cei care îi batjocoresc (pe ei şi pe UE) aici pe site (contra petroruble, desigur).

 54. em spune:

  Iata ce spunea acum 4 ani un comentator:
  „nelu spune:
  7 decembrie, 2006 la 5:49 pm
  mai rau de cit e acuma nu poate sa fie mai omule tu nu vezi ce e in tara moare lumea de frig si foame si tu ce faci vrei sa mai murim in continoare esti nebun rau”
  Iar azi, 08.01.2011, vedem ca 2006 a fost un an f bun comparativ cu ceea ce avem de infruntat acum. Si putem spune in cor: „Ohooo… ba poate fi muuult mai rau” Nu stiu daca in 2006 a murit lumea de frig sau de foame, insa acum in prag de 2011 vedem cum o multime de oameni sunt amenintati cu pierderea locurilor de munca; vedem cum, prin propunerea noului cod al muncii, salariatii sunt pe punctul de a deveni sclavi la mila angajatorilor; vedem cum tara se afla pe pragul prapastiei bagata in datorii, incredibil de mari si inutile, de catre cei ce o conduc. Mai vedem cum o multime de mici intreprinzatori dau faliment din cauza ridicarii marilor centre comerciale cu care ei nu pot concura. Mai vedem cum tinerii nostri cad in capcana drogurilor usoare adoptate (nu-i asa?) ca sa fim si noi in rand cu u.e. Vedem cu stupoare cum prin marsurile homosexualilor „valori” nefiresti ne sunt bagate cu sila pe gat in numele tolerantei. Si suntem martorii nepuntiinciosi ai legalizarii prostitutiei, vazand cu uimire cum piata muncii este plina ochi cu oferte de locuri de munca pt masaj erotic si videochat.
  Si ce putem spune azi, la inceput de 2011? SE POATE SI MAI RAU. Iar noi avem mare nevoie de DUMNEZEU si de CURAJ!

 55. em spune:

  am uitat sa spun ca suntem printre putinele tari care in 2010 am acceptat experimentele cu initium. Nici nu stim ce sa mai facem sa intram in gratiile batranei, perversei si destrabalatei europe…

 56. Cristi spune:

  JOS CU UNIUNEA!!!!!!! ESTE O MARE PORCARIE VOR SA NE CONTROLEZE IN ORICE FEL POSIBIL…..am citit comentarii din 2006 si am observat cata incredere avea lumea in uniune…acu vor sa ne si stocheze convorbirile telefonice si mailurile….AR TREBUII O GREVA GENERALA IN TOATA EUROPA!!!

 57. Adi spune:

  Toti prostii se tem ca altii n-au mai bun de facut decat sa ii controleze pe ei…

 58. Ingerash spune:

  Esti penibil, tu care ai scris articolul! Atat am de zis.

  • Brandy spune:

   Personally, I'm not convinced there was either a holocaust or a holohoax. I just don't care – millions of people died in WWII – Germans, Japanese, Russian, British, American,and yes, some Jews. War means killing people. World War means killing lots of people, for lots of reasons; some were killed for a loaf of bread. I just don't place a hierarchy on killing and dying. I cannot comprehend the mindset of conmemoratimg, ad eternum, a people's commitment to victimization as a noble trait.

 59. Alexandru spune:

  Asa este!! Lumea nu intelege ca U.E. nu este ceea ce credem noi ca este. Ganditi-va doar ca din 2007 (Anul aderarii Romaniei) a scazut dramatic nivelul de trai, s-au imbogatit doar cei de la putere, si noi, oamenii de rand stam acum si nu facem nimic, nu luam nici o masura!!!

 60. Anonim spune:

  Corect !
  Cu cine sa votam ca roti sunt vanduti la jidovi ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: