UE cere înapoi agricultorilor francezi 500 de milioane euro.

Sursa: Gandul.info

În plină criză economică, Comisia europeană a solicitat producătorilor francezi de fructe şi legume să dea înapoi subvenţii europene în valoare de 500 de milioane de dolari. Banii au fost încasaţi de agricultori în urmă cu mai bine de 10 ani (în perioada 1992-2002). Fondurile ar fi fost acordate, susţin experţii europeni, cu încălcarea normelor europene privind Concurenţa, de vreme ce au fost date ca ajutoare publice, relatează Le Figaro.

Franţa ar fi sistematizat subvenţii care se acordă în cazuri excepţionale, precum un anotimp extrem de secetos sau intemperii care distrug recoltele. În schimb, Parisul a transformat, cu bună ştiinţă, aceste subvenţii excepţionale în surse continue de finanţare şi investiţii.

Autorităţile franceze nu par a avea probleme cu verdictul Bruxelles-ului. Mai mult, noul ministru francez al Agriculturii, Bruno Le Maire, insistă că agricultorii vor fi nevoiţi să dea aceşti bani înapoi, în viitorul apropiat urmând a fi înfiinţată o comisie pentru recuperarea fondurilor (deşi unii dintre ei au falimentat, unii au decedat sau sunt în incapacitate de plată). „Nu voi expune Franţa unei condamnări care ar obliga-o să restituie o sumă mai consistentă peste cinci sau zece ani”, a declarat Le Maire, într-un interviu pentru cotidianul Le Parisien. Deja însă, nota de plată se ridică la 338 de milioane de euro, la care se adaugă penalizări de 150 de milioane de euro. Michel Barnier, predecesorul actualului ministru al Agriculturii, a încercat la începutul lui aprilie, să conteste la Curtea de justiţie europeană, nu faptul că se impută Franţei aceste greşeli, ci suma pe care ar datora-o.

Producătorii – furioşi

Producătorii de fructe şi legume nu vor plăti nimic”, spune François Lafitte, preşedinte al Federaţiei asociaţiei producătorilor. În primul rând, pentru că sumele imputate de Bruxelles nu sunt fondate şi apoi pentru că ar însemna ruinarea acestei profesii, a explicat Lafitte.

Este a doua oară în decursul unei săptămâni că CE cere fonduri agricole înapoi de la statele membre. Pe 30 iulie, CE a solicitat rambursarea a 71,5 milioane de euro oferite sub formă de subvenţii unui număr de peste 80 de firme agroalimentare bulgare suspectate de fraude.

Mafia fondurilor agricole

Cei mai mari beneficiari ai fondurilor agricole (fondurile alocate prin intermediul Politicii Agricole Comune, ce înseamnă 40% din bugetul total al UE, statele care primesc cei mai mulţi bani fiind Franţa şi Marea Britanie) nu sunt nicidecum micii fermieri, ci instituţii şi companii mari care nu au nevoie de fonduri UE pentru a supravieţui, se arăta într-un raport din luna mai al UE.

În Franţa, niciun agricultor nu face parte din primii 24 cei mai mari beneficiari (peste 500.000 de euro), în timp ce în Marea Britanie cei care iau cei mai mulţi bani sunt marii proprietari de terenuri, primul dintre ei fiind chiar…Casa Regală. Un alt mare beneficiar al fondurilor PAC este multinaţionale Nestlé.

Şi alte state europene au fraudat bugetul UE pentru Agricultură – Grecia, de pildă, a tolerat pomicultorii care au solicitat bani europeni pentru livezi de măslini inexistente, dar şi crescători de capre care au luat bani pentru animale care nu le aparţin, a arătat raportul din 2005 al Curţii Europene de Audit.

Anunțuri

13 Responses to UE cere înapoi agricultorilor francezi 500 de milioane euro.

 1. Nu ne mira nimic si o meritam!

 2. mihai rec spune:

  Ce este UE ? Nimic.O politica dezastruoasa, si paguboasa.Eu nu ma mai declar, cetatean al UE. se vrea ingradire totala, asa cum am si declarat pe anumite situri.Nici nu se pune problema sa fiu catelusul lor, de plus.Cu cit iesim din acest calvar, cu atit mai bine.Ma declar ptr. o idee democrata, si anumite principi fundamentale.Uitati-va la statele unite,ca si ei vor sa copieze aceasi prostie ca in UE.de ce? nu inteleg ! Cu cit ne-am integrat mai mult cu atit infractionalitatea a crescut mai mult,si mai mult de atit,si saracia, foametea ,si prostia, le-a intrecut pe toate ? Nu mai vreau acest stat numit UE !PROTEST.Ma declar… INDEPENDENT.

 3. Iluminatii spune:

  Si ai nostri s-or imbogatit de pe subventiile date ,mai ales cei de la apia ,care au facut suprafete fictive si au incasat bani ,dar sa nu uitam si aici de marii „fermieri” care au sute de mii de hectare si ei sunt adevaratii beneficiari ai acestor subventii ,nu unul ca mine care incaseaza o nimica toata.

 4. Mihail spune:

  Asta urmaresc evreii,ei sint in spatele crearii acestui monstru Anticrist.Scopul acestor criminali este de a crea o noua ordine mondiala,JEW WORLD ORDER,in care crestinii vor fi exterminati,ei sint in spatele emigrarii,ei creaza bani din nimic,in spatele pornului,a terorismului.Cititi Apocalipsa 2:9,,3:9.Spune foarte clar ca acesti criminali si impostori sint Sinagoga satanei.Mai spune ca ei nu sint din tribul lui Iuda,ci mint.In anul 740 au adoptat religia satanica(jedaismul)in Khazaria,un imperiu locat intre marea neagra si caspica.

 5. Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

 6. Anonim spune:

  Subventiile in Romania: Modalitate prin care taranii vor fi distrusi. Cum? Li se da bani (subventii) dupa care vor fi invinuiti de fraude (ca nu meritau banii) dupa care cer bani inapoi … si cum asta am spus totul.

 7. Anonim spune:

  Exact ca si un credit de la o banca. Si nu mai vorbiti de satana, el/ea este omul de langa voi care va exploateaza asa numitul angajator sau …

 8. […] ANTI-UE This entry was posted in ANTI-UE and tagged agricultorilor, cere, euro., francezi, înapoi, […]

 9. cristina spune:

  UE,organizatie satanica ,formata din masoni si jidani,care au unicul scop de a ruina si destabiliza cit mai multe state,pt. a ajunge la mina lor.Impreuna cu FMI acesti slujitori ai ANTIHRISTULUI,ne-au distrus,au devalizat Romania si au cumparat-o pe nimic,iar acum ROMANIA este datoare peste 140 miliarde euro.Daca ROMANIA va ajunge in incapacitate de plata,vor veni ei cu propunerea,sa ne concesionam anumite zona din tara,ca grecilor MERKEL-SATANISTA,le-a spus sa-si concesioneze insulele.Romani,treziti-va cit mai aveti timp,IESITI AFARA DIN UNIUNEA EUROPEANA!

 10. Pensiuni spune:

  @cristina…daca omul de rand ar putea sa o faca, sa iasa din UE, cu siguranta ca asa s ar intampla dar nu de noi depinde unde, cand si cu cine suntem. Cei care au decis ca noi trebuie sa fim in UE au atat de multa putere incat nimeni nu li se poate opune. Se pare ca nici Divinitatea nu ii prea trage de maneca. Oare dece?

 11. Electronice spune:

  Foarte foarte interesant articolul, sa stii ca echipei de la http://www.fancumparaturi.ro/ i-a placut articolul tau si iti va sustine blog-ul intotdeauna, iti multumim !

 12. zoladyer97322 spune:

  I want a new laptop. I keep saying that and still haven’t quite broken down to buy one. Click https://twitter.com/moooker1

 13. Cheyenne spune:

  yeah um type super mario flash in google and click on the first one. its really fun, also games on shkowoave.ccm can be pretty addicting. Was this answer helpful?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: