UE vrea sa sugrume internetul!

Sursa: http://misesromania.org

Bătrânul continent începe să își dea pe față arama de UERSS, parcă acum mai tare ca oricând, de la România care a (re)intrat grotesc de ușor în hora cipurilor și a supravegherii totale, până la „the United Kingdom of Big Brother.”

Iar în inima Europei se pregătește un festin prelungit cu vânat á la Colbert. Elitele politice franceze promovează, acasă și peste hotare, un proiect absolutist de lege a copyright-ului: HADOPI, adică Haute Autorité pour la Diffusion des Œuvres et la Protection des droits sur Internet. Celelalte nume pe care le poartă sunt „abordarea celor trei lovituri” sau orwellianul „Création et Internet”.[1] Capitalist-etatistul Denis Olivennes, fost președinte al FNAC și director al comisiei create de Președintele Sarkozy pentru a elabora proiectul HADOPI, recomandă adoptarea acestei soluții kagebistice țărilor vecine sau direct Uniunii Europene. Dificultățile de adoptare a Constituției Europene ar putea fi explicația pentru care, deocamdată, metoda franceză nu este considerată fezabilă de către Uniune. Dar ar fi naiv să credem că această atrocitate va fi transformată în lege la nivel național și nu va fi până la urmă adoptată și la nivel european.

Acest proiect ar trebui să înlocuiască prezenta lege care stipulează o amendă imensă pentru cei care sunt găsiți vinovați de încălcarea copyright-ului. Legea s-a dovedit a fi ineficientă, pentru că trebuia ca vinovatul să fie acuzat, iar condamnarea necesita o decizie judecătorească – proces mult prea lent și incert pentru poliția copyright-ului. În schimb, Înalta Autoritate ar putea să acționeze fără nici un fel de opreliști legale. Prin crearea ei se instituie prezumția de vinovăție asupra tuturor utilizatorilor de internet, iar drepturile de proprietate, încă o dată, își pierd relevanța. Avem de-a face, cu alte cuvinte, cu încă o exercitare a agresiunii generalizate.

Pentru continuarea articolului, dati click aici.

Anunțuri

7 Responses to UE vrea sa sugrume internetul!

 1. Mike spune:

  Uiti sa precizezi ca aceasta lege (HADOPI)este in discutii numai in Franta si intra in contradictie directa cu normative de la Bruxelles, printre care si cu legea care urmeaza sa stabileasca faptul ca accesul la internet sa fie un drept inviolabil al cetateanului…

 2. epimeteu spune:

  E foarte clar precizat in articol ca e vorba de o lege discutata in Franta. In orice caz, eu n-am facut decat sa preiau acest articol din alta parte, indicand sursa.

 3. epimeteu spune:

  Nu inteleg ce te f… grija de onoarea UE?

  • Mike spune:

   O sa zic doar atat : ai dreptate cand zici ca nu ar trebui sa fim in UE.. dar nu pentru motivele care le enumeri p’aci.. Nu ar trebui sa fim in UE pt ca nu suntem tara destul de civilizata pentru UE (Si aici nu ma refer numai la infrastructuri si alte chestii.. ci la cetateanul de rand)

 4. epimeteu spune:

  Putin ii pasa UE cat de (ne)civilizati suntem, atata timp cat e profitabil sa ne tina sub aripa ei. Si de ce n-ar fi profitabil? Rar mai gasesti o tara in lumea asta care sa se puna plocon, cedandu-si pe nimic economia si forta de munca, si care accepta de buna voie sa devina o piata de desfacere pentru toate gunoaiele.

 5. Maresalu spune:

  Mike UE este Franta ,Italia ,Anglia si vocea adevarata Germania.Restul umplutura ,lingai si somnorosi mai mult sau mai putin unuu ca altii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: