Parlamentul ceh a ratificat Tratatul de la Lisabona

Senatul ceh a aprobat miercuri Tratatul de la Lisabona, după validarea sa în Camera Deputaţilor în februarie, deschizând calea pentru ratificarea finală de către preşedintele ţării, Vaclav Klaus. Tratatul, a fost aprobat cu 54 de voturi pentru din cele 79 exprimate, notează Agerpres.

Cu toate acestea, preşedintele Cehie, Vaclav Klaus, tara care detine presedentia UE, a declarat că nu va ratifica, cel puţin deocamdată, Tratatul de la Lisabona. Klaus a explicat că nu ratifică deoarece un grup de senatori cehi a depus o contestaţie la Curtea Constituţională, dar şi pentru că Tratatul a fost respins la referendumul din Irlanda. Un grup de senatori ai partidului liberal ODS intenţionează să conteste încă o dată Tratatul în faţa Curţii Constituţionale. Vaclav Klaus a anunţat deja că va aştepta decizia Curţii înainte de a semna textul legii.

Tratatul de la Lisabona este mort deocamdată. Este mort pentru că a fost respins prin referendum într-unul din statele membre. De aceea, o decizie de ratificare a tratatului nu se află pe agendă în acest moment”, a declarat Vaclav Klaus. Pentru a intra în vigoare, Tratatul de la Lisabona trebuie ratificat de toate cele 27 de state comunitare. Procesul de ratificare mai trebuie finalizat în Germania şi Polonia, în timp ce Irlanda s-a angajat să organizeze un nou referendum până în noiembrie.

Anunțuri

One Response to Parlamentul ceh a ratificat Tratatul de la Lisabona

  1. […] posted here: Parlamentul ceh a ratificat Tratatul de la Lisabona This entry is filed under Anti-UE, Romania. You can follow any responses to this entry through the […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: