50 de milioane de africani vor fi invitaţi să muncească în UE!

Sursa: Stiri.Ronatvan

Un centru pentru imigranţii care caută locuri de muncă în Europa a fost deschis pe ascuns în statul vest-african Capul Verde. Proiectul este a doua fază a unui plan finanţat de Bruxelles din banii contribuabililor de a invita mai mult de 50 de milioane de muncitori africani în Marea Britanie şi celelalte state ale UE.

Centrul de consiliere aflat în capitala foarte afectată de sărăcie a ţării, Praia, urmeză după un altul similar deschis în octombrie în statul Mali şi face parte din planul controversat al UE de a-i ajuta pe africani să muncească legal în Europa. El va oferi detalii cu privire la oportunităţile de muncă în toate statele UE şi va acorda calificare şi susţinere pentru potenţialii imigranţi.

Este văzut drept un “plan pilot” de oficialii Uniunii Europene pentru alte astfel de centre peste tot în Africa şi în Europa de Est. Însă scopul proiectului de a invita un nou val de imigranţi în Europa e contestat pe fundalul crizei economice şi temei a zeci de mii de oameni că-şi vor pierde locurile de muncă, atât în Marea Britanie cât şi în restul UE. Preşedintele UKIP (UK Independence Party) Nigel Farage pune următoarea întrebare: “De ce naiba deschidem centre de angajare în Africa când avem perspectiva pierderii a 400.000 de locuri de muncă în Marea Britanie pe următoarele 6 luni?

Legat de acelasi subiect, ziarul Gandul ne anunta ca mii de muncitori britanici au intrat in greve spontane, sub sloganul „Locuri de muncă britanice pentru britanici”. Muncitorii au au cerut guvernului britanic să nu mai recurgă la angajări de imigranţi în locul britanicilor.

Matthew Elliot de la Alianţa Plătitorilor de Taxe spune: “Pe măsură ce oamenii din Marea Britanie şi din tot restul Europei se confruntă cu probleme financiare şi şomaj din cauza recesiunii, este ridicol faptul că UE iroseşte banii contribuabililor pe asemenea scheme nepotrivite.”Proiectul face parte din marea viziune a comisarului UE Louis Michel privind “mobilitatea” muncitorilor între statele africane şi Europa.

Anunțuri

2 Responses to 50 de milioane de africani vor fi invitaţi să muncească în UE!

  1. geo spune:

    27 de anarhi EU

  2. Zob Gheorghe spune:

    Absurdităţi dezastruoase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: