UE infiinteaza o banca digitala cu toate datele privind starea sanatatii a sute de milioane de cetateni!

UE A ADOPTAT o noua masura desprinsa parca din romanul „1984” al lui George Orwell. Mai exact, UE infiinteaza o banca digitala cu toate datele privind starea sanatatii a sute de milioane de cetateni, ne informeaza Ziua! Un numar de 12 tari membre ale Uniunii Europene (UE), inclusiv Italia, au semnat un acord potrivit caruia istoria clinica a fiecarei persoane este inmagazinata intr-un card electronic.

Protocolul operativ de adeziune la Consortiu va fi semnat pe 22 septembrie, precizeaza ziarul „La Repubblica”, preluat de Agerpres. In Italia, deocamdata, numai zece regiuni au aderat la proiectul european, lipsind de la apel toate regiunile din sud. Costul initial al proiectului va fi de 22 milioane de euro, in proportie de jumatate fiind in sarcina Uniunii Europene. Coordonatorul proiectului este Suedia care are o cota de finantare mai ridicata decat celelalte tari. Prima proba de verificare a sistemului va avea loc in 2011, urmand ca acesta sa functioneze in regim total pana in anul 2015. La ora actuala, una dintre tarile care au aderat la proiectul european denumit „Smart Open Services” care dispune de un sistem avansat de arhiva medicala digitalizata este Spania. Exista insa numeroase si importante obstacole de depasit, de pilda diferenta lingvistica, diversitatea sistemelor informatice sau diferitele legilor privind caracterul privat al datelor.

Puteti citi articolul in intregime, in ziarul Ziua.

Anunțuri

One Response to UE infiinteaza o banca digitala cu toate datele privind starea sanatatii a sute de milioane de cetateni!

  1. vali spune:

    pai normal ca suedia este cel care coordoneaza proiectul, doar nu sunt o putere farmaceutica in lume? e interesul lor !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: