O mostra de „democratie” made in EU!

Sursa: http://www.eurosceptic.ro

In urma cu cateva saptamani, Comisia pentru Afaceri Constitutionale a Parlamentului European a examinat propunerea europarlamentarului socialist (se putea altfel?!) Richard Corbett de crestere a pragului minim pentru constituirea unui grup parlamentar. Astfel, conform propunerii, un grup ar fi alcatuit din minim 30 de europarlamentari (fata de 20 in regulamentul supus amendarii) care sa reprezinte minim 1/4 din tarile membre (fata de 1/5).

Propunerea, o evidenta incercare a grupurilor parlamentare mari de a amuti opozitia eurosceptica, a cazut la vot in Comisie.

Cu toate acestea, suprinzator – sau nu! – pe data de 7 si apoi 9 iulie, propunerea lui Corbett s-a regasit pe ordinea de zi a plenului PE si, desi nu exista un text propriu-zis al amendamentului (ca urmare a respingerii in Comisie) propunerea a fost luata in discutie, votata si adoptata, “cu concesii” din partea initiatorilor.

Asa arata “domnia legii” si respectul fata de diversitatea de opinii, in cea mai democratica institutie a Uniunii Europene, iar acestia sunt oamenii carora noi, prin ratificarea Tratatului de la Lisabona, suntem pe cale de a le incredinta privilegiul alcatuirii de legi care sa ne priveasca direct!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: