UE vrea sa ne lase fara internet!

Dupa intentia de a clasifica si controla blogurile, Parlamentul European pune la cale o noua masura opresiva impotriva internautilor. Conform acesteia, furnizorii de internet vor fi obligati sa le suspende accesul la internet utilizatorilor care au fost acuzati (nu neaparat condamnati!) ca au incalcat de 3 ori legile de „copyright”. Daca o asemenea lege va trece, accesul la internet poate fi ingradit sub pretextul unor simple acuzatii (apriori nedovedite) privind descarcarea „ilegala” de muzica sau filme!

Mai mult, cateva amendamente prevad creearea unei Directii de Telecomunicatii Europene, care va prelua controlul utilizarii de internet a intregului bloc de 27 de tari, informeaza WiseUpJournal. Amendamentele propuse forteaza providerii sa ofere toate datele utilizatorilor. De asemenea, pot forta si producatorii de softuri de a introduce spyware in produsele lor pentru a permite nu numai guvernelor, ci si altor corporatii sa monitorizeze activitatea cetatenilor, in speranta depistarii unor activitati neconforme cerintelor superstatului „european democratic„.

Reamintim ca recent, doi tineri din Bucuresti au fost cercetati de Politie pentru ca ar fi pus la dispozitie niste muzica pentru download, asta dupa ce un tanar aradean a fost condamnat 5 ani si jumatate de inchisoare pentru aceeasi fapta (asta in timp ce, unii au ucis fara sa faca o zi de inchisoare)! Lasand la o parte grotescul situatiei, trebuie sa privim situatia cu realism: majoritatea utilizatorilor de internet folosesc diferite programe de file sharing! Ar trebui toti arestati si condamnati la ani grei de inchisoare? Exista site-uri de genul www.youtube.com si mii de radio-uri pe internet unde poti gasi practic orice melodie vrei sa asculti. De ce nu s-o fi gandit nimeni sa-i acuze de „piraterie„?!

De fapt, unii s-au gandit la asta!! Compania Google, in urma unui proces din S.U.A., a fost fortata zilele trecute sa predea toate detaliile ale tuturor persoanelor care au vizitat site-ul YouTube.com, mai precis: conturile, informatiile de „log in” si IP-urile utilizatorilor, ne informeaza Daily Mail! Compania care a inceput scandalul, Viacom, care detine postul MTV si studiourile de film Paramount Pictures, a acuzat site-ul YouTube pentru incalcarea legii drepturilor de autor! In replica, compania Google a spus ca si-a indeplinit obligatiile legale, iar procesul intentat de Viacom reprezinta o amenintare la libertatea internetului!

Ni se spune cati bani ar fi pierdut casele de discuri din cauza „pirateriei„. Dar totul porneste de la o premiza falsa: cei care au descarcat muzica pe internet in mod sigur nu ar fi cumparat albume „originale”! Trebuie subliniat faptul ca masurile luate impotriva celor care descarca muzica reprezinta o aplicare discretionara si selectiva a legii (ceea ce e atat imoral cat si ilegal). In ceea ce priveste masurile propuse de Parlamentul European, aceastea nu fac nimic altceva decat sa ingradeasca accesul liber la Internet, reprezentand totodata un pretext pentru a inchide gura persoanelor „incomode”!

Anunțuri

5 Responses to UE vrea sa ne lase fara internet!

 1. […] UE vrea sa ne lase fara internet! […]

 2. Rav spune:

  Pai daca introduc ei spyware in progame, ne facem noi progamele noastre :P. Si tot downloadam si altele. Plus ca nu cred ca se va intampla chiar asa, fiidnca ar duce la falimentarea multor companii din cauza lipsei de audienta a siteurilor web create, lucru nedorit dealtfel de producatori. Si daca ii faza chiar asa, raman hackerii care sa puna afacerea pe picioare, si tot nu ramane internetu fara siteuri gratis, si prog de download. Ca doar nu pot ei sal scormoneasca pe tot.

 3. Simon Starr spune:

  Eu cred ca aceasta masura UE vrea sa ne protejeze in special pe noi artistii care avem munca furata si apoi pusa pe internet fara ca sa ne dam acordul si parerea. UE ne vrea binele nostru si face legi care se ne protejeze de teroare, marlanie si extremism de dreapta (fascism) care se se gaseste foarte mult la noi in tara sub diferite forme: in special la baietii de la noua dreapta.

 4. Io spune:

  @Simon Starr: Esti cumva vreun „hartist”?! 😉

 5. victor spune:

  Nu e „hartist”,e din aceia cu creierul spalat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: