Europa este Europa, nu Uniunea Europeana!

Unii oameni vor sa ne convinga ca nu exista un continent pe nume Europa, si ca exista numai Uniunea Europeana! Ei au devenit atat de aroganti, incat numesc Uniunea Europeana… Europa! Intr-un interviu pentru postul Deutsche Welle, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, foloseste de peste 30 de ori cuvantul Europa, pentru a desemna UE! Printre expresiile utilizate se numara urmatoarele: „parintii fondatori ai Europei„, „membrii fondatori ai Europei„, „largirea Europei„, „Europa este in criza„, „unificarea Europei„, „mai putina Europa” (in sensul de: influenta mai redusa a UE), „Europa este parte a solutiei„, „Europa nu este problema„, „politica energetica in Europa„, „o Europa mai puternica„, „Europa este o decizie politica„, „sa facem aceasta Europa sa mearga„, „Europa cu 27 de membri e mai influenta decat era Europa cu 12 membri” (nota mea: exista mai multe „Europe”?!) etc. etc. Va recomand sa urmariti acest interviu:

Ce ar mai fi de spus? Identificarea dintre continentul Europa si Uniunea Europeana reprezinta o forma de propaganda extrem de eficienta si de insidioasa. Bineinteles, e vorba de o minciuna grosolana, devreme ce numeroase tari europene nu sunt tari membre ale UE: Norvegia, Islanda, Elvetia, Serbia, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Ucraina si celelalte tari europene desprinse din URSS etc. De asemenea, prin admiterea Turciei si/sau a altor tari neeuropene, UE va depasi granitele continentului Europa!

Din pacate, foarte multi oameni cad prada acestei forme de propagande. Oricine are o atitudine critica la adresa UE este stigmatizat cu termenul de „antieuropean„. (Personal, am fost acuzat ca as fi „antieuropean”! Un alt binevoitor mi-a „recomandat” sa ma duc in China, daca nu-mi place UE!) Tot ca parte a propagandei UE este si utilizarea prefixului „euro”, in expresii ca: eurofil, europarlamentar, eurodeputat, eurooptimist, eurocrat, eurosceptic (sic!) etc. Ca nu mai vorbim de „euro 2008”, „eurosport” si „eurogol”! Felicitari Spaniei! Si de o mie de ori mai multe felicitari Irlandei pentru meciul castigat impotriva Uniunii Europene!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: