Porunca de la UE: Distrugeti invatamantul!

Am ramas socat, cand am citit urmatoarea stire de pe Mediafax.ro: Programele şcolare, reduse cu 30%, din septembrie. Ministerul (dez)educatiei, a hotarat sa reduca in medie cu aproape 30 la sută, programa de studiu pentru clasele 1-8! Mai mult, ca si cand asta nu ar fi fost suficient, secretarul de stat în MECT, Zvetlana Preoteasa a declarat cu nonsalanta ca ar fi cerut reducerea cu 70 la sută a programei de studiu!!!

Nu s-a putut mai mult. Deşi cam asta ne dorim, reducerea cu 40 la sută a programei de studiu. Deocamdată am reuşit reducerea cu aproximativ 30 la sută. Nu este un procent care să ne mulţumească, dar atât s-a putut în acest moment. În următoarea etapă, adică până în 2012, sper să ne atingem obiectivul propus„, a mai spus secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar. Principiile care au stat la baza procesului de revizuire au vizat, în principal, aducerea programelor cât mai aproape de cele din UE„, a mai declarat doamna Preoteasa.

Nu intamplator, stiintele exacte sunt printre cele mai afectate discipline. Elevii din clasa a IV-a nu vor mai studia geometrie. De asemenea, patrulaterele nu vor mai fi studiate în calsa a VI-a, ci în a VII-a, şi tot din materia de clasa a VI-a au fost scoase operaţiile cu fracţii. La fizică s-a renunţat foarte mult la teorie şi se va pune accent pe activitatea practică, de laborator, iar din chimia de a VII-a au fost scoase studiul unor fenomene fizice şi chimice si purificarea substanţelor.

La limba romana si la limbile moderne, noile programe pun mai mult accent pe comunicare în contextul relaţiilor de viaţă ale elevilor, fiind eliminate multe din conţinuturile gramaticale. De asemenea, programa la geografie a fost redusa substantial: au fost scoase foarte multe elemente legate de geografia fizică, formarea şi evoluţia reliefului, forma pământului (sic!), analiza unui fluviu etc. Noroc ca, in schimb, elevii vor studia in scoala „istoria Europei” (adica a UE) si holocaustul!

Au mai fost făcute modificări mari la programa pentru educaţie civică, dar şi la sport. De asemenea, religia va fi predata, ca pana acum dealtfel, din clasa 1 pana intr-a 12, dar continutul programei va fi schimbat. Deocamdata nu stim in ce consta aceste modificari, dar as putea paria ca „educatia civica” va insemna de fapt o indoctrinare in materie de political corectness, iar religia, o proslavire a ecumenismului. Noile generatii sunt programate sa devina niste sclavi obedienti si semiretardati! Asta e cruda realitate!

Procesul este bine pus la punct si in SUA si in Occident da deja roade. In Romania, in virtutea inertiei din perioada comunista, inca s-a mai facut carte o anumita perioada – desi sistemul de invatamant s-a degradat de la an la an. Insa aceasta masura va distruge complet invatamantul in Romania. In acelasi timp, scolile se transforma pe zi ce trece in niste inchisori high-tech cu carduri de acces cu microcip, uniforme pentru elevi, camere de supraveghere audio-video (inclusiv in clase). Copii sunt invatati de mici sa se supuna in fata autoritatilor. Dar sa invete sa gandeasca singuri? Asta nu! Big Brother nu poate permite asa ceva!

Anunțuri

One Response to Porunca de la UE: Distrugeti invatamantul!

  1. fanthomas spune:

    pe mine ma socheaza mai tare faptul ca permitem lucrurile acestea sa se intample. Am observat ca din ce in ce mai multa lume isi pune aceleasi intrebari ca si mine, dar cu toate acestea tot nu se intampla nimik.

    Mi-a placut articolul 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: