Siguranta pe internet, pretextul ideal pentru CENZURA!

Sub pretextul „corect politic” al protejarii copiilor si tinerilor, Comisia Europena se pregateste sa urmareasca si sa cenzureze tot mai drastic comunicatiile pe internet. In acelasi ton se vorbeste si despre utilizarea telefoanelor mobile de catre copii. Tot in „buna traditie” a noii ideologii totalitare, Comisia Europeana o „zi a sigurantei pe internet”, cu ocazia careia a avut loc un forum in care s-au discutat probleme specifice.

De asemenea, s-a stabilit un program de actiune (era sa spun, plan cincinal!) pentru anii 2009-2012, pentru care s-au alocat 55 milioane €, care sa continue programele anterioare privind „siguranta internetului”. Pe langa intarirea masurilor politienesti impotriva celor care au un „comportament neadecvat”, acest plan prevede organizarea de campanii publice pentru „constientizarea oamenilor” (public awareness – o alta expresie „politic corecta”, axata pe ideea centrala a acestei ideologii: oamenii sunt iremediabil cretini: si trebuie sa-i invatam noi ce si cum sa gandeasca, fiindca nu o pot face sau nu trebuie lasati sa o faca de capul lor). In trei randuri se vorbeste si despre „baza legala” a acestor masuri ale UE: aceasta fiind, articolul din Tratatul Comunitatii Europene privind „protectia consumatorului”(sic!).

Acesta campanie de manipulare a publicului nu putea sa nu ajunga si in Romania, unde primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a lansat azi, la Colegiul National „Emil Racovita”, proiectul „Siguranta tinerilor pe internet”, conform ziarului Compact.

Anunțuri

One Response to Siguranta pe internet, pretextul ideal pentru CENZURA!

 1. alexanderlecca spune:

  Ne curata, ne purifica si nu o fac pentru noi, ca sa fim cumva mai buni, o fac pentru ei, ca sa nu aiba de ce sa se teama.
  In fiecare zi internetul produce compioni mondiali la vanatoarea de informatie, cum ar mai putea ingaduii asa ceva?
  Se pune mana de la mana (importanta) si se „face” un PROGRAM de APARARE, totul aparent pentru NOI.
  Iluzia este incredibila, lupta a inceput de ceva timp iar „noi” stam si asteptam sa nu mai putem comunica liber.
  Bafta MAXIMA si ENJOY la FREEDOM aparent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: