Stiri pe scurt

UE isi face propaganda pe calea undelor.

Comisia europeană a prezentat un proiect de program radio zilnic, consacrat preamaririi Uniunii Europene şi care va fi difuzat simultan, începând din luna aprilie, de 16 posturi de radio din 13 state membre, relatează AFP.Proiectul a beneficiat de o finanţare pentru un contract de prestări servicii în valoare de 5,8 milioane de euro, licitaţia fiind câştigată de un consorţiu condus de posturile Deutsche Welle şi Radio France International.

Comisia Europeană va continua să ofere acest sprijin financiar consorţiului respectiv timp de cinci ani din momentul lansării. Programul, cu o durată între 30 şi 60 de minute, va conţine jurnale informative, interviuri, dezbateri şi evenimente în direct. Pentru început, emisiunile vor fi difuzate în nouă limbi (germană, engleză, bulgară, franceză, spaniolă, greacă, ungară, poloneză, portugheză). Reţeaua este deschisă oricărui tip de radio: naţional, regional, local, public sau privat.

UE ne obliga sa mancam “sanatos”.

Agenţia Europeană de Securitate Alimentară (AESA) va dezvolta o bază de date ce va ajuta la identificarea printr-o etichetă a alimentelor considerate „sănătoase”, informează Rompres. Comisia Europeană şi-a propus să stabilească până în ianuarie 2009 profilul şi caracteristicile pe care trebuie să le aibă alimentele sau anumite categorii de produse pentru a putea adăuga mesaje privind avantajele lor pentru sănătate. „Profilul nutriţional” se va fixa avându-se în vedere cantităţile de substanţe nutritive, grăsimi, acizi graşi saturaţi, sare sau sodiu. Hm, parca am auzi din nou, reclama obsedanta: “pentru sanatatea dumneavoastra, evitati excesul de sare, zahar si grasimi”!

Bineinteles, prin aceasta noua masura de ordin birocratic, se are in vedere scoaterea de pe piata a micilor producatori alimentari, care nu dispun de mijloacele materiale de a se conforma cerintelor UE. De asemenea, in cel mai pur stil totalitar, statul intervine tot mai mult in viata privata a oamenilor, considerati prea retardati pentru a-si putea purta singuri de grija! Despre ipocrita grija a UE fata de sanatatea noastra, cititi aici.

Anunțuri

2 Responses to Stiri pe scurt

 1. Tudy spune:

  Este adevarat ca regulile UE sunt relativ stricte. Este chiar faimoasa disputa despre celebrul lichior digestiv frantuzesc Chasis de Dijon, care, vandut si in Germania, cu acest nume comercial, era mai slab CU JUMATATE DE GRAD, caci la nemti gusturile sunt spre spirtoase mai slabe, iar francezii au castgat in instanta suprema a UE, ASTFEL CA NEMTII L-AU MAI INTARIT CU ACEA JUNATATE DE GRAD lipsa. Regula lor care spune ca nu se pot comercializa carnati in care carnea de porc sa fie intr-un procent mai mare de 50 la suta. La noi, o fi cu o fi dar primii loviti au fost englezii. Deci s-a lovit intr-o traditie culinara culturala poate veche de 1.000 de ani dar asta a fost. Dar trecand peste exemple, ce este gresit in a unifica denumirile cu continutuul produsului, intrucat reguli generale exista decat lumea, ca de exemplu limita in grade dintre vin si vermuth. In UE, aquisul comunitar este ceva mai clar si mai detaliat. La fel, ce este rau in a scadea procentul de grasime din carnati ? Adica cum :”se are in vedere scoaterea de pe piata a micilor consumatori” ? Carnatii de Plescoi, de exemplu nu au prioritar grasime si vor rezista. Micii producatori pot modifica oricand raportul din tre ingrediente, daca era vorba de introducerea unor substante noi, care acum trebuie aduse pe piata, sa zicem niste mirodenii exotice, de prin Asia sau America de Sud, as intelege prezumtia. Dar asa ? Si, (cam ca in COROLARUL DREPTULUI), cum se impaca protectia micilor consumatori (care ar produce ce vor ei: gras, super-picant sau super-sarat) cu protectia consumatorilor, care se face, nu numai prin respectarea DREPTULUI lor NR. 5 (DREPTUL DE A ALEGE) dar, si prin interventia statului, acest indrumat de regulile UE. Cu stima, un fost voluntar APC.

 2. Administrator spune:

  E vorba aici de un principiu pe care il apar: limitarea amestecului statului in viata sociala si economica. Eu cred in libertatea individuala si in dreptul la libera initiativa! Nu inteleg de ce trebuie sa fie atat de multe reglementari si o birocratie atat de extinsa! Ma mir ca nu exista o directiva UE care sa ne spuna cum sa ne stergem la fund! In mod inevitabil, birocratia sufoca micii intreprinzatori, calca in picioare libertatile individuale, avantajand in acelasi timp firmele mari si corporatiile transnationale. Fireste, pretexte pentru care statul sa intervina in viata oamenilor se gasesc usor (statul vrea sa-i „protejeze”, sa-i „indrume”, sa le „apere interesele”); dar in acest mod vom ajunge inevitabil la totalitarism! Iadul e pavat cu intentii bune.

  Poate ca laptele cumparat de la tarani nu e „pasteurizat”; poate ca nu stiu ce carnati traditionali nu respecte „normele europene” – dar e dreptul meu de a alege CE MANANC, cu ce „ma otravesc” (alcool, tutun etc), cum imi protejez sau nu sanatatea. Nu am nevoie de un stat paternalist care sa ma oblige sa-mi traiesc viata cum crede el ca ar fi mai „bine” pentru mine. Daca unii sunt obsedati de procentajul de grasimi din carnati, e treaba lor. Dar nu mi se pare normal sa ma forteze si pe mine sa gandesc ca ei. NU VREAU SA FIU „PROTEJAT”, IMPOTRIVA VOINTEI MELE!

  Si ce vreau sa mai spun: e o mare ipocrizie in aceasta „grija” a statului fata de sanatatea oamenilor. Bauturile carbogazoase (gen coca-cola) sau mancarurile de tip fast-food (mc donalds) fac mult mai mult rau sanatatii decat o fac produsele traditionale incriminate. Bineinteles, fiind vorba de niste mega-corporatii, statul (si ue) le apara interesele! Nu acelasi lucru se intampla cu un biet taran care nu are bani sa cumpere mulgatoare automata sau sa-si imbutelieze laptele in cutii tetra-pack, fiind obligat sa-l vanda pe nimic.

  PS: Sunt bucuros atunci cand primesc critici constructive. Nu spun ca as avea intotdeauna dreptate si daca gresesc, si mi se demonstreaza acest lucru, recunosc cu sportivitate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: