Libertatea moare!

Sub pretextele descoperirii infractiunilor si combaterii terorismului, furnizorii de telefonie fixă, mobilă sau internet pot fi obligaţi să reţină anumite date despre convorbirile telefonice sau e-mail-urile clienţilor, pentru a le pune la dispoziţia autorităţilor. Conform proiectului de lege aprobat ieri, de Guvern, datele care pot fi reţinute sunt numărul de telefon al apelantului, ora la care s-a efectuat apelul şi durata acestuia, numele şi adresa abonatului, destinatarul mesajului utilizatorului înregistrat (inclusiv mesajele online trimise pe messenger) , respectiv IP-ul. Masura era pregatita mai de mult timp, si oarecum ne-a fost impusa de UE. Mai precis, guvernul a initiat acest act normativ pentru a transpune in legislatia romaneasca directiva privind retinerea datelor, adoptata de Comisia Europeana in anul 2006.Datele vor fi reţinute timp de 12 luni de la momentul efectuării apelului sau trimiterii mesajului. Autorităţile competente să gestioneze aceste informaţii sunt Ministerul Internelor, Ministerul Public, SRI şi SIE. Citirea e-mail-urilor sau ascultarea convorbirilor este interzisă (oare?!). Dispoziţiile referitoare la reţinerea datelor de trafic şi localizare corespunzătoare comunicaţiilor de tip e-mail şi internet se vor aplica începând cu data de 15 martie 2009.

Sunt prea intristat ca sa mai pot comenta ceva. Nici nu mai am ce – faptele sunt graitoare! Mai putin de 1 luna ne mai putem bucura de prevederile ARTICOLULUI 28 – Constitutia Romaniei: „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.”. Am facut un nou pas inspre o societate de tip BigBrother!

Anunțuri

5 Responses to Libertatea moare!

 1. […] Libertatea moare! Sub pretextele descoperirii infractiunilor si combaterii terorismului, furnizorii de telefonie fixă, mobilă sau internet pot fi obligaţi să reţină anumite date despre convorbirile telefonice sau e-mail-urile clienţilor, pentru a le pune la dispoziţia autorităţilor. Conform proiectului de lege aprobat ieri, de Guvern, datele care pot fi reţinute sunt numărul de telefon al apelantului, ora la care s-a efectuat apelul şi durata acestuia, numele şi adresa abonatului, destinatarul mesajului utilizatorului înregistrat (inclusiv mesajele online trimise pe messenger) , respectiv IP-ul. Masura era pregatita mai de mult timp, si oarecum ne-a fost impusa de UE. Mai precis, guvernul a initiat acest act normativ pentru a transpune in legislatia romaneasca directiva privind retinerea datelor, adoptata de Comisia Europeana in anul 2006.Datele vor fi reţinute timp de 12 luni de la momentul efectuării apelului sau trimiterii mesajului. Autorităţile competente să gestioneze aceste informaţii sunt Ministerul Internelor, Ministerul Public, SRI şi SIE. Citirea e-mail-urilor sau ascultarea convorbirilor este interzisă (oare?!). Dispoziţiile referitoare la reţinerea datelor de trafic şi localizare corespunzătoare comunicaţiilor de tip e-mail şi internet se vor aplica începând cu data de 15 martie 2009.Sunt prea intristat ca sa mai pot comenta ceva. Nici nu mai am ce – faptele sunt graitoare! Mai putin de 1 luna ne mai putem bucura de prevederile ARTICOLULUI 28 – Constitutia Romaniei: “Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.”. Am facut un nou pas inspre o societate de tip BigBrother! ( articol preluat de pe adresa de web site: https://antiue.wordpress.com/2008/02/22/libertatea-moare/ […]

 2. Victor spune:

  Mai linistiti-va, paranoici mici ce sunteti, ce umblati deprimati pe strazi, convinsi ca rateurile voastre in viata sunt cauzate de masoni si de Noua Ordine Mondiala… 🙂 extras din lege: I.1.(3) Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste CONTINUTUL comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice III.16.(1) Solicitarea transmiterii de date retinute potrivit prezentei legi se realizeaza numai dupa ce a fost inceputa urmarirea penala. -intr-adevar, legea poate afecta downloaderii inraiti de torrente (in special cele cu continut romanesc), caci de acum regizorii sau autorii care-si vad munca postata pe asemenea site-uri, pot demara in sfarsit actiunile legale, indiferent de scuzele pe care incearca site-urile sa le invoce (ca ei nu tin decat niste linkuri, ca nu au datele in serverele lor, ci doar permit legaturi intre useri, bla bla bla). IA GATA, hotilor!

 3. epimeteu spune:

  @Victor. Bai dasteptu’ lu’ peste prajit. Daca tu iti inchipui ca nu vor fi inregistrate absolut toate convorbirile pe telefon, toate sms-uri, toate mailurile si toate mesajele trimise online (inclusiv pe messenger) inseamna ca traiesti pe alta planeta. Oricum, se inregistrau aceste lucruri si pana acum, dar legea asta le da posibilitatea functionarilor statului sa comita orice abuzuri vor.

  N-ai decat sa traiesti in lumea ta de vis, in care Romania este un stat de drept, legile sunt respectate cu sfintenie de catre autoritati, drepturile si libertatile cetatenesti sunt la cote maxime etc. Realitatea e un pic altfel si s-ar putea sa te plesneasca peste bot cand ti-e lumea mai draga. Stiu, iti spui ca n-ai cu ce sa deranjezi statul fiindca nu gandesti intr-un mod incorect politic. Insa daca libertatea crezi ca se rezuma la atata o sa ti-o iei rau de tot in freza. E la fel de stupid ca si cand ai spune ca nu te deranjeaza criza petrolului fiindca nu ai masina. Crezi ca pe astia ii doare undeva de cei care descarca muzica sau filme de pe torente. (apropo, in limba romana nu exista cuvantul „downloader”) Ii intereseaza pur si simplu sa controleze populatia, si cand cineva scoate capul, atunci se gasesc pretexte de a-i inchide gura.

  Stii doar sa jignesti gratuit. N-am scris nicaieri in acest articol cuvantul „mason”. La fel ma jignesti cand gratuit cand spui ca as fi „hot”. In schimb, tu esti cretin si ingamfat, ilustrand perfect proverbul: prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul.

 4. tot Victor spune:

  „N-ai decat sa traiesti in lumea ta de vis, in care Romania este un stat de drept, legile sunt respectate cu sfintenie de catre autoritati, drepturile si libertatile cetatenesti sunt la cote maxime etc”. Aici iti dau dreptate, caci cunosc realitatea, si m-a „lovit peste bot” de multe ori. Oricum, sper ca ti-ai dat seama ca mesajul meu a fost destinat IN GENERAL celor care sunt atat de porniti impotriva acelei legi. Am revenit cu acest mesaj dupa ce-am citit in intregime cu atentie legea, si se pare ca un pasaj ma cam cutremura:
  „Legea dispune ca toate informaţiile înregistrate în această perioadă să fie puse la dispoziţia procurorilor, în urma unei cereri aprobate de preşedintele instanţei de judecată căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în prima instanţă, DACA INFORMATIILE INDICA PREGATIREA UNEI INFRACTIUNI GRAVE, potrivit articolului 15 din actul normativ.” Iar la asemenea concluzii nu se poate ajunge decat la o studiere ‘mai atenta’ a acelor date private… :-L

 5. epimeteu spune:

  @victor. Ok. Imi cer scuze ca ti-am raspuns mai dur, am fost un pic nedrept. Ma bucur ca te-ai documentat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: