Un eurodeputat a comparat PE cu Reischtagul nazist!

Europarlamentarul britanic Daniel Hannan a comparat modul de acţiona al preşedintelui Parlamentului European, germanul Hans-Gert Poettering, cu cel al naziştilor în anul 1930, informează „Euractiv.com” şi „BBC News”. Afirmaţiile popularului european au venit drept replică la faptul că Poettering (care face parte, de altfel, din acelaşi grup politic) a refuzat să întârzie lucrările Parlamentului pentru ca Hannan să facă campanie în favoarea organizării unui referendum în Marea Britanie privind ratificarea Tratatului de la Lisabona.

În mod normal, conservatorul britanic, conform procedurii interne a PE, are dreptul să recurgă la aceste gesturi (i.e. desfasurarea unei campanii pentru referendum), dar seful Parlamentului European a respins însă acţiunea sa. Drept urmare, Hannan i-a spus lui Poettering că „doar afecţiunea personală ce i-o poartă îl împiedică să compare modul de a acţiona al preşedintelui PE cu Actul de Împuternicire din 1933, ce i-a conferit lui Adolf Hitler puteri speciale„. Aceasta afirmatie, prea adevarata din pacate, a starnit totusi reactii vehemente (vociferari, huiduieli) impotriva lui Daniel Hannan, care nu e la prima „abatere” de acest fel.

As vrea doar un scurt comentariu sa fac. Daniel Hannan are dreptate. Parlamentul European nu se deosebeste cu nimic de Reichstagul lui Adolf Hitler, de sovietul suprem al URSS-ului sau de Marea Adunare Nationala a Romaniei. Ca si in aceste cazuri istorice, este vorba doar de o institutie de fatada care sa dea iluzia unei vieti democratice. Insa limitele „democratiei” se vad foarte clar atunci cand un europarlamentar incearca sa aiba o atitudine impotriva „main-streamului”. Fara nici o ezitare, i se inchide gura!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: