Din nou despre Vladimir Bucovski.

Un scurt interviu cu Vladimir Bucovski. (audio)

Paul Belien: Sunteti un cunoscut dizident sovietic si acum ne descrieti o paralela intre Uniunea Europeana si Uniunea Sovietica. Puteti sa explicati?
Vladimir Bucovsky: Ma refer la structurile sale, la anumite ideologii promovate, la  planuri, la directia, inevitabila expansiune, distrugerea natiunilor, care a fost scopul Uniunii Sovietice. Multi oameni nu inteleg asta. Si nu stiu despre ce e vorba, dar noi stim fiindca am crescut in Uniunea Sovietica unde am studiat ideologia sovietica in scoala si in  facultate. Ultimul scop al Uniunii Sovietice era acela de a creea o noua entitate istorica, poporul sovietic, peste tot globul. Acelasi lucru e adevarat si pentru UE, azi. Ei vor sa creeze un nou popor pe care il numesc „european”, orice ar insemna asta. Conform doctrinei comuniste, dar si multor forme de gandire socialista, statul va disparea. In Rusia, totusi, s-a intamplat exact pe dos. In loc sa dispara, statul sovietic a devenit extrem de puternic, insa nationalitatile au fost oprimate. Dar cand a venit timpul prabusirii URSS-ului, aceste sentimente nationale reprimate au reizbucnit foarte puternic. A fost ceva de-a dreptul infricosator.

PB: Credeti ca acelasi lucru se va intampla cand Uniunea Europeana se va prabusi?

VB: Categoric. Poti sa pui dop unui izvor, dar sa nu uiti ca apa se tot acumuleaza si la un moment dat va rabufni. Intotdeaua se intampla asa!

PB: Dar tarile care au aderat la Uniunea Europeana au facut-o in mod liber.

VB: Nu, nu e adevarat. Uitati-va la Danemarca, care a votat de doua ori impotriva tratatului
de la Maastricht pana cand a treia oara a votat „corespunzator”. Sau la Irlanda [care a votat impotriva tratatului de la Nisa]. Si la multe alte tari; toate supuse unor enorme presiuni. De-a dreptul unui santaj. Elvetia a fost fortata sa voteze de 5 ori prin referendum in privinta aderarii la UE. De fiecare data a fost impotriva, dar cine stie ce se va intampla a sasea ora sau a saptea oara. Intotdeauna e la fel. E un truc pentru fraieri. Poporul trebuie sa voteze in referendumuri de atatea ori cat e nevoie pentru a iesi „cum trebuie”. Dupa care, nu mai se fac referendumuri! De ce? Sa votam din nou! Uniunea Europeana este ceea ce americanii numesc „shotgun marriage”.

PB: Ce credeti ca tineretul ar trebui sa faca in legatura cu UE? Sa insiste pentru democratizarea acestei institutii sau pentru abolirea ei?

VB: Eu cred ca Uniunea Europeana, la fel ca Uniunea Sovietica, nu poate fi democratizata. Gorbaciov a incercat asta, si URSS-ul s-a prabusit. Asemenea gen de structuri nu pot fi democratizate.

PB: Dar noi avem un Parlament European care e ales de populatie.

VB: Parlamentul European e ales in baza reprezentarii proportionale, care nu e chiar cu totul
corecta. Si la urma, urmei, ce voteaza acest „Parlament”? Procentul de grasimi din iaurt, si lucruri de acest gen. Este ridicol! Este exact genul de treaba ce revenea Sovietului Suprem. Un „europarlamentar” vorbeste in medie 6 minute in plen. Asta nu e un adevarat parlament.

* * * * * Un discurs al lui Vladimir Bucovski (audio).

In 1992 am avut accesul la documente secrete ale Biroului Politic si ale Comitetului central din URSS,  documente clasificate pentru 30 de ani. Conform acestor acte, rezulta foarte clar faptul ca ideea de a transforma Piata Comuna Europeana intr-un stat federal a fost rezultatul unui
proiect comun intre partidele de stanga din Europa Occidentala si Moscova, proiect pe care
Gorbaciov la numit in 1988-1989, „casa noastra comuna Europeana”.

Ideea a fost foarte simpla. E a aparut prin 1985-1986, cand comunistii italieni l-au vizitat pe
Gorbaciov, urmati apoi de social democratii germani. Ei s-au plans despre schimbarile din lume, mai ales dupa ce Margaret Thatcher a introdus planul de privatizare si liberalizare economica, care in conceptia lor, amenintau realizarile a generatii de socialisti si social-democrati. Prin urmare, singura cale de a contracara „capitalismul salbatic” era acela de a introduce aceleasi obiective socialiste in toate tarile europene. De remarcat ca pana in acel moment, partidele de stanga se opusesera integrarii europene, insa din 1985, doctrina lor s-a schimbat complet. URSS-ul si partidele de stanga au ajuns la concluzia ca daca ar lucra impreuna, ar putea schimba complet proiectul european, transformandu-l dintr-o piata libera, intr-un stat federal.

Conform acestor documente sovietice secrete, 1985-1986 a reprezentat momentul de cotitura.
Personal, am publicat cele mai multe dintre acele documente; le puteti gasi si pe internet.
Ce rezulta de acolo are darul de a deschide ochii: veti intelege ca a existat intr-adevar o conspiratie – lucru de inteles pentru ambele parti. URSS-ul avea nevoie de o imbunatatire a relatiilor cu Europa, fiindca intelesesera foarte bine ca e pe cale de a intra intr-o criza grava. In
acelasi timp, partidelor socialiste europene le era teama ca vor pierde puterea, influenta si prestigiul.

In ianuarie 1989, de exemplu, o delegatie a Comisiei Trilaterale a venit in vizita la Gorbaciov.
Ea ii includea pe Yasuhiro Nakasone [fost prim ministru japonez], Giscard d’Estaing [fost presedinte francez], David Rockefeller si Henry Kisssinger. Ei au avut o discutie interesanta, prin care au incercat sa-l convinga pe Gorbaciov ca URSS trebuie sa se integreze in institutiile financiare globale ca GATT, FMI sau Banca mondiala. In mijlocul discutiilor, Giscard d’Estaing ia cuvantul si spune: „Domnule Presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va intampla – probabil in 15 ani – dar Europa va deveni un stat federal si ar trebui sa va pregatiti pentru asta. Va trebui sa lucrati cu noi si cu liderii europeni, sa stiti cum sa reactionati si cum sa permiteti altor tari est europene sa interactioneze cu noi, sau sa se integreze in Europa.”

Asta s-a intamplat in ianuarie 1989, intr-un moment cand tratatul de la Maastricht (1992) nu fusese nici macar schitat. De unde stia Giscard d’Estaing ce urmeaza sa se intample peste 15 ani? Si, surprize, surprize. Acelasi Giscard d’Estaing a devenit unul dintre autorii Constitutiei Europene [2002-2003]. Cam miroase a conspiratie, nu?

Din fericire, Uniunea Sovietica s-a prabusit in 1991 si nu a mai reusit sa influenteze cursul evenimentelor. Dar ideea originala era de a obtine o asa-zisa convergenta, in sensul ca Uniunea Sovietica ar fi devenit mai social-democratica (ceva gen „socialism cu fata umana”) iar Europa Occidentala mai social-democratica si socialista. Daca s-ar fi intamplat asta, cele doua structuri se puteau contopi. Aceasta a fost ideea initiala – constructia unei Uniuni Europene care sa se potriveasca perfect cu Uniunea Sovietica si intr-un viitor sa se unifice! De asta cele doua sunt atat de similare!

Nu este o intamplare faptul ca Parlamentul European, de exemplu, imi aminteste de Sovietul Suprem. El arata ca Sovietul Suprem fiindca exact asa a fost facut sa fi. Similar, cand te uiti la Comisia Europeana vezi un nou Politburo. Inseamna ca are aceleasi sarcini, cu singura exceptie ca in Comisie sunt acum 25 de membri, in timp ce in Politburo erau de regula 13 sau 15. Insa in rest, sunt la fel: nu raspund in fata nimanui, nu sunt alese direct de nimeni. Cand te uiti la cele 80.000 de pagini de „acquis comunitar” nu poti sa nu faci comparatie cu Gosplan-ul sovietic. Aveam o organizatie care planuia totul in economie, pana la ultimul cui si surub, cu cinci ani in avans! Exact acelasi lucru se intampla si in UE! Cand privesti genul de coruptie tipica in UE, este exact aceiasi cu cea sovietica, de sus in jos mai degraba decat de jos in sus.

Daca studiezi toate structurile si programele acesti monstru european, vei descoperi noi si noi asemanari cu Uniunea Sovietica. Bineinteles, UE este o versiune mai blanda a URSS. Va rog sa nu ma intelegeti gresit. Nu spun ca are un Gulag. Nu are un KGB – mai bine zis, nu inca – fiindca
actuala structura numita Europol pare sa fie un KGB in stadiu initial. Ceea ce ma inspaimanta
si mai mult e faptul ca acesta organizatie va avea puteri chiar mai mari decat ale KGB-ului.
Membrii Europolului au imunitate diplomatica. Va puteti imagina un KGB cu imunitate diplomatica? Ei au dreptul de a ancheta 32 de forme de criminalitate – doua dintre ele fiind ingrijoratoare, una numita generic „rasism” si alta numita „xenofobie”. Nici o curte de justitie nu a definit precis acesti doi termeni. Un functionar al guvernului britanic mi-a spus ca acei care aduc obiectii in privinta imigratiei necontrolate din tarile lumii a treia, poate fi considerat drept rasist, iar cei care se opun integrarii europene pot fi priviti drep xenofobi. Cred ca Patricia Hewitt a spus asta public.

Prin urmare, suntem avertizati. Intre timp, ei introduc din ce in ce mai multa ideologie. Uniunea Sovietica era un stat condus de ideologie. Ideologia de azi a Uniunii Europene este social-democratica, etatista, iar o mare parte din ea este de asemenea „corecta politic”. Am fost foarte atent cum aceasta „political correctness” s-a raspandit devenind o ideologie opresiva. Dau exemplul numai faptul ca fumatul e interzis aproape peste tot. Uitati-va cum un pastor suedez a fost pus sub acuzati timp de cateva luni pentru ca a spus ca Biblia nu aproba homosexualitatea. In Franta, dar si in alte tari, sunt votate legi impotriva „homofobiei”. In Anglia „discursul care incita la ura” e condamnat penal.. si asa mai departe. Toate aceste fapte, privite in perspectiva, arata o introducere sistematica a unei ideologii care poate fi intarita de masuri represive. Aparent asta ar fi rolul Europol. Pentru mine, aceasta organizatie e foarte suspecta. Eu stiu cum se creeaza Gulagul.

Se pare ca traim intr-o perioada in care sistemul democratic e demontat foarte repede. De exemplu, sa luam „Legislative and Regulatory Reform Bill” din Marea Britanie, tara care a inventat sistemul parlamentar modern. Conform acestei legi, ministri capata puteri legislative, putand introduce legi fara cunostinta parlamentului sau a oricui. Prima reactie ar fi: De ce e nevoie de asa ceva? Marea Britanie a supravietuit Armadei spaniole, razboiului cu Napoleon, celor doua razboaie mondiale fara a introduce un asemenea gen de legislatie, fara sa suspende libertatile civile! De ce ar fi nevoie acum de asa ceva? Asta poate duce la o dictatura in doi pasi si trei miscari!

Situatia de azi e gri. Partidele politice dominante au fost acaparate complet de proiectul UE. Nici unul dintre ele nu i se opun. Toate sunt foarte corupte. Cine ne va apara atunci libertatea? Se pare ca ne indreptam spre un fel de colaps, spre criza. Cel mai probabil e ca a fi un colaps economic in Europa care pare inevitabil in lumina continue taxelor si a cheltuielilor publice. Incapacitatea UE de a crea un mediu competitiv, laolalta cu suprareglemetarea economiei, hiperbirocratizarea, vor duce negresit la un colaps ecoomic. In particular, introducerea monedei euro a fost o idee nebuneasca. Nu o spun eu, ci finantisti de renume. Nu poti sa introduci o moneda doar pe criterii politice.

Nu am nici o indoiala in privinta asta. Va urma un colaps al Uniunii Europene la fel cum a fost si cel al Uniunii Sovietice. Dar sa nu uitam ca asemenea eveimente lasa un asemenea dezastru, incat e nevoie de cel putin o generatie pentru recuperare. Ganditi-va ce se poate intampla in urma unei crize economice majore. Incriminarile reciproce intre natiuni vor fi enorme, putand duce la conflicte deschise. Uitati-va la numarul imens de emigranti din tarile lumii a treia care traiesc acum in Europa. Dealtfel, acest proces de imigratie masiva a fost promovat intens de catre UE. Ce se va intampla cu ei in cazul unui colaps economic? Vom avea atatea conflicte etnice cat nu ne putem inchipui! In nici o alta tara din lume nu existau atatea tensiuni etnice ca in fosta URSS, exceptie poate fosta Iugoslavie. Trebuie sa ne pregatim pentru asa ceva. Acest imens edificiu birocratic va cadea peste capetele noastre.

De asea sunt foarte cinstit cand spun, cu cat scapam mai repede de UE cu atat mai bine. Cu cat se va prabusi mai curand, cu atat va face mai putin rau. Dar trebuie sa ne miscam repede, fiindca si eurocratii se misca la fel. Va fi foarte dificil sa ii infrangem. Azi inca este simplu. Daca un milion de oameni ar marsalui spre Bruxelles, toata sleahta de comisari europeni ar tuli-o spre Bahamas cat ai zice peste. Dar nu stiu care va fi situatia nu peste mult timp cu un Europol hotarat si antrenat dupa normele Stasi si fostei Securitati ceausiste. Orice se poate intampla.

Pierdem timpul. Trebuie sa luptam! In loc de asta noi stam si despicam firul in patru. Trebuie sa gasim o strategie prin care sa obtinem maxim de efecte intr-un timp cat mai scurt. Deci ce pot sa zic? Concluzia mea nu e optimista. Pana acum, desi exista cateva miscari anti-UE in aproape fiecare tara europeana, asta nu e de ajuns. Noi pierdem si ne risipim timpul.

Sursa: http://www.brusselsjournal.com/node/865

Anunțuri

2 Responses to Din nou despre Vladimir Bucovski.

 1. VERGEANU SPINU spune:

  La ora si la data actuala nu cred ca se poate face ceva in aceas
  ta directie.Sunt f multi proUE fiind prinsi in acesta fata morga
  na.Nu mai gandesc.Alearga dupa himere.Trezirea la realitate va fi o crunta dezamagire.La noi in Romania deja s-a inceput atacul
  impotriva traditiilor si a sentimentului national.Aici intra ata
  cul lui Patapievici impotriva lui M Eminescu care,zice Pat.,ca
  „nu e corect polotic”,si alcatuirea manualelor de istorie si lit
  romana din scoli.Agresiunea este pe fata si sustinuta de cozile
  de topor parlamentare.Din pacate parintii nu reactioneaza in nici un fel.Dezamagirea va fi cu atat mai dureroasa cu cat va fi mai constientizata.Dar nu cred ca tineretul nostru va
  constientiza situatia atata timp cat marea majoritate a lui alearga dupa bani,lucruri facile si alte maruntisuri sclipi-
  toare.

 2. vlad spune:

  Debiteaza asta enormitati,in timp ce huzureste in confortu l UE.Ceva are Romania din plin dezinformare,atacuri ale serviciilor secrete straine,facute subversiv,pe retele de socializare.Care i alternativa Romaniei;
  Putin,Orban,Indeparatta China.Realist vorbind

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: