Un nou pas in cenzurarea internetului de catre UE.

Conform unei declaratii votata intr-o sedinta in plen a „Parlamentului European” (PE), furnizorii de servicii internet
vor fi obligati sa combata site-urile „extremiste”, care propaga
„ura si violenta”. Telul declarat al acestui proiect este de a
interzice de asemenea „rasismul”, „antisemitismul”, „islamofobia” si „tiganofobia”. Daca furnizorii nu vor reactiona de buna voie,
Comisia Europeana va adopta „legi adecvate”. Sectiunea finala a declaratiei se adreseaza statelor membre ale UE, care sunt indemnate sa ratifice, pe cat posibil mai repede, “Protocolul Aditional la Conventia asupra Criminalitatii Cibernetice, privind criminalizarea actelor de natura rasista si xenofoba comise prin intermediul sistemelor de computere” al Consiliului Europei.

Evident ca furnizorii de servicii de internet ca si cei de web-hosting se vor supune. Afacerea primeaza, nu vad cine ar renunta de dragul unor principii, mai ales ca si “consumatorii” sunt interesati mai mult de “entertainment” nu neaparat de informatie. Deja legile date pana in prezent obliga la “auto-cenzura”. Cum poti vorbi de democratie si libertate de expresie atunci cand interzici dreptul la opinie in privinta anumitor probleme sociale? „Bine” cel putin ca pornografia e libera; de fapt, chiar incurajata!!!

Internetul e cam singurul mijloc mass media care a ramas necenzurat. Si partea ingrijoratoare pentru Big Brother este ca preturile scazute pentru un site internet permit oricui sa-si faca un site sau forum si sa-si exprima parerea, o caracteristica ce nu se intalnaste la TV sau presa scrisa unde e nevoie de fonduri importante si astfel pot fi puse sub controlul unor “moguli”. Iata ca Republica Socialista Europa devine tot mai totalitara. Partea cu indemnul la “ura” este un simplu pretext, se va cenzura orice nu convine puternicilor zilei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: