O noua lovitura data taranilor romani.

O data cu integrarea in Uniunea Europeana taranii romani mai primesc o palma foarte grea: branza, laptele, ouale sau mierea produse de ei nu mai au ce cauta in halele din pietele bucurestene.Din 18 ianuarie 2007, orice bucurestean care vrea sa consume branza, lapte, oua sau miere din gospodariile taranilor va fi nevoit sa se deplaseze in localitatile de unde provin aceste produse. Asta pentru ca Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta  Alimentelor a emis un ordin prin care se va interzice comercializarea in halele din pietele Capitalei a alimentelor mentionate mai sus. Producatorii vor putea comercializa doar pe raza judetului unde sunt inregistrati. “Producatorii vor avea voie sa vanda numai la ei in sat, doar local, pentru ca asa este si in Uniunea Europeana.” afirma Constantin Savu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare.

Nu numai taranii vor avea de suferit ci si bucurestenii care consuma branza sau lapte de la tarani, care sub raport calitativ sunt mult mai bune si mai gustoase decat produsele din alimentare.

Evident, aceasta masura aberanta reprezinta un nou pas in lichidarea taranimii romane. Ceea ce nu a indraznit sa faca nici Ceausescu, iata ca fac niste epigoni de-ai sai care flutura o carpa albastra cu stelute pe ea; stelute care seamana tot mai mult cu o sarma ghimpata.

Anunțuri

2 Responses to O noua lovitura data taranilor romani.

  1. iQ666 spune:

    taranimea romana in forma actuala trebuie sa dispara.. e asa greu de inteles ca in halul in care e oricum va disparea odata cu actuala generatie indiferent de integrare sau nu.. nu inteleg de ce o plangeti..

  2. epimeteu spune:

    De ce trebuie sa dispara taranimea, nu inteleg?? De acord ca trebuie schimbat ceva, dar nu in sensul asta. Cu ce deranjeaza asa de tare taranii care isi vand marfurile in pietele bucurestene?! Cine are de castigat din eliminarea lor?! Modelul unei agriculturi de viitor este dupa parerea mea acela al fermelor mici si mijlocii. Mai ales intr-un viitor in care resursele de petrol si gazele naturale (din care se produc ingrasaminte chimice) vor intra in declin. Este mai bine ca terenurile agricole sa apartina marilor mosieri/ corporatiilor agricole multinationale – iar taranii sa fie redusi la statutul de zilieri – ca sa nu zic iobagi?! Fiindca asta e genul de agricultura pe care ni-l baga pe gat UE cu deplina aprobare a politicienilor nostri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: