Cateva consideratii privind „integrarea” in UE.

Prima întrebare care trebuie pusă este următoarea: De ce nu a fost organizat nici un referendum national prin care cetatenii romani sa-si poata exprima parerea in privinta „integrarii”? Fireste, nu ne indoim de faptul ca intr-un asemenea caz votul ar fi fost favorabil „integrarii”, dar cel putin s-ar fi respectat principiul democratic al referendumul fata de aceasta masura extrem de importanta. In toate celelalte tari care au aderat la UE s-a respectat principiul consultarii electoratului in aceasta privinta.
Pretentia guvernantilor ca prin referendumul privind schimbarea Constitutiei din 2003 s-a votat implicit aderarea la UE este falsa din mai multe motive. In primul rand, acel asa-zis referendum a reprezentat o frauda incredibila care ne descalifica totalmente ca tara „democratica”. Chiar daca a trecut ceva timp de atunci, e bine ca romanii sa-si aduca aminte ce s-a intamplat. In primul rand, organizarea referendumului a fost imorala si de-a dreptul  ilegala – de ce erau nevoie de 2 zile de vot pentru o simpla intrebare? (Decizia de a organiza referendumul pe o perioada de 2 zile printr-o ordonanta de guvern a fost ilegala). In sprijinul noii „constitutii” s-a facut o campanie de-a dreptul groteasca – s-au cheltuit milioane de euro pentru a convinge poporul fericirea ce-l asteapta prin votarea noii constitutii. Vedete sportive sau de muzica populara au fost atrase in acel circ penibil. Mii de panouri au impanzit orasele. Evident, vocile critice nu au putut sa se faca auzite decat prea putin. Angajatii ministerelor au fost fortati sa voteze (soldatii in termen si politistii de ex.). S-a abuzat intr-un mod de-a dreptul scandalos de notiunea de urna mobila. Au fost puse urne mobile peste tot, in piete, in biserici, inclusiv in supermarketuri!!! Loteria nationala a organizat o tragere speciala – votezi si castigi. Si cate si mai cate.. numai pentru a aduce oamenii la vot. De ce asta? Pentru ca era necesara o prezenta de 50% a electoratului la urne pentru ca referendumul sa fie validat. Si in realitate, acest numar nu a fost atins… dar a intrat in functiune „masinaria”. Cu trei ore inainte de inchiderea urnelor in a doua zi de vot s-a anuntat o prezenta de circa 30%. Mai trece o ora… si se ajunge la 40%… Inca o ora… 50%… Intr-un final, se anunta o prezenta de 55%.
Pentru naivii care inca isi mai inchipuie ca UE este o organizatie democratica pun urmatoarea intrebare – de ce UE nu a protestat deloc fata de aceasta batjocura numita „referendum”, care a incalcat cele mai elementare norme democratice?? De ce nu? Va spun eu: pentru ca UE insasi e faimoasa pentru „referendumuri” la fel de „democratice” prin care a reusit sa fure vointa popoarelor Europei pentru a-si mari propria ei putere. Toata povestea ulterioara cu „monitorizarea” Romaniei a fost de fapt praf in ochi – „integrarea” fusese decisa de mult iar „referendumul” din 2003 a batut-o in cuie (odata cu moartea democratiei in Romania).
Am fost inselati si mintiti cu buna stiinta de catre politicienii nostri (nu ma refer la toti, ci doar cei care s-au perindat pe la guvernare in ultimii 17 ani). Ni s-a furat tara; ni s-a furat democratia si libertatea pe care o castigasem cu sange in 1989. Incetul cu incetul, tot mai multi romani isi vor da seama in ce … am intrat. Prea tarziu, din pacate.

Anunțuri

2 Responses to Cateva consideratii privind „integrarea” in UE.

  1. Aujourd'hui spune:

    Stai un pic, de ce spui ca ni s-a furat tara? Intr-adevar, o data cu aderarea la UE pericolele europenizarii si globalizarii sunt mult mai vizibile, insa asta nu inseamna neaparat ca ne vom pierde individualitatea nationala. De ce sa fii anti-UE atunci cand integrarea inseamna libertate de expresie, de a calatori, de a studia, de a lucra si in alte parti decat in Romania? Marile evolutii culturale si intelectuale din Romania au fost realizate prin intermediul acestor oameni care au studiat sau au calatori, sau au avut, intr-o forma sau alta, contact cu civilizatiile occidentale.

  2. epimeteu spune:

    Libertatea de expresie in UE este o chestiune foarte relativa… atata timp cat nu te abati de la ideologia oficiala a „corectitudinii politice” totul este ok; dar daca pledezi pentru suveranitatea nationala; pentru traditiile si cultura nationale; impotriva imigratiei etc. imediat esti catalogat drept extremist, rasist, antisemit, xenofob etc. etc. ca sa nu mai zic ca risti si puscaria. Cat despre „libertatea de a lucra” in strainatate – eu insumi lucrez sezonier in strainatate pentru a castiga un ban (ce-i drept, nu intr-o tara din UE) – si pot sa spun ca nu e usor deloc sa fii fortat de viata sa-ti parasesti tara, familia, prietenii pt. un pumn de dolari. Dar asta e situatia… aici nu ma asteapta nimic bun; si ca mine sunt milioane de romani fortati la autoexil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: