Un dizident sovietic demasca UE.

Motto: „Uniunea Europeană este noul Soviet European.” (Mihail Gorbaciov, fost preşedinte al URSS)

În timpul unui discurs ţinut recent la Bruxelles, fostul dizident sovietic Vladimir Bukovsky* a avertizat că Uniunea Europeana – numita de fostul presedinte sovietic Gorbaciov “noul Soviet European” – „reprezintă o continuare a viziunii totalitariste cu care el s-a luptat in Rusia.” În aceiaşi conferinţă, domnul Bukovsky a numit Uniunea Europeana un “monstru care trebuie distrus”, cu cât mai repede, cu atât mai bine, înainte să se dezvolte într-un stat pe deplin totalitar. Bukovsky a facut referire la documente confidenţiale din arhivele sovietice la care a avut acces in 1992. Acestea confirmau existenta unei conspiraţii destinate a transforma Uniunea Europeana intr-o organizaţie de tip socialist, prin asta referindu-se “la anumite structuri, anumite ideologii care sunt induse, la planuri, directii, la inevitabila expansiune; la anularea natiunilor, care a fost scopul Uniunii Sovietice.” Bukovsky continuă: “Cei mai multi oameni nu inteleg asta, insa noi [fostii disidenti sovietici] intelegem, intrucat am fost crescuti in URSS unde trebuia sa studiem ideologia sovietica in scoli si universitati.” In timp ce marxism-leninismul promitea sa accelereze “stergerea” statelor nationale, regimul sovietic – la fel ca toate regimurile cu radacini in marxism – si-a consolidat puterea si s-a razboit cu identitatile nationale. “URSS a devenit un stat foarte puternic, insa pe seama obliterarii natiunilor,” a amintit Bukovsky, avertizand ca Uniunea Europeana urmeaza aceleasi obiective in numele crearii unei noi “identitati europene”.
Dealtfel, ţin eu să adaug, forma de conducere şi de organizare a Uniunii Europene seamănă înspăimântător de mult cu cea a defunctei URSS. E suficient doar să ne gândim la faptul că puterea este concentrată în mâna unei „Comisii Europene” nealese de nimeni şi lipsită de orice control democratic. Comisari – oare acest cuvânt nu le dă frisoane românilor care îşi mai aduc aminte de perioada ocupaţiei sovietice?

* Bukovsky a petrecut mai mult de un deceniu în închisori pentru activităţi anti-sovietice, inclusiv internat în psihuska, notoriul gulag psihiatric sovietic, unde a fost supus la diferite forme de tortură.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: