UE pretinde distrugerea viticulturii romanesti.

La ora actuala România se afla între primele 10 tari viticole din lume (prin marimea suprafetelor cultivate cu vita-de-vie si a productiilor realizate). Se pare ca acest lucru i-a deranjat pe unii dintre oficialii UE, care au gasit un pretext pentru a distruge o mare parte din viticultura romaneasca. Mai precis despre ce e vorba. In Romania, mai mult de jumatate din suprafata viticola este cultivata cu vita hibrida (122.000 de hectare, din 227.000). Odata cu intrarea in UE, toata acesta suprafata va fi defrisata treptat pana in anul 2014. Fiecare familie de tarani va putea sa-si pastreze cel mult 1000 metri patrati de vie hibrida, dar vinul obtinut nu va putea fi comercializat. In concluzie, adio „zaibar” si „vin de casa”… Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, vita hibrida este cea care a inlocuit via distrusa de atacul necrutatorul de filoxera din 1877 (care a distrus peste 90% din suprafata de vie autohtona). Acum, dupa mai bine de un secol, mai-marii UE îi obliga pe bietii tarani români sa înlocuiasca via hibrida (producatoare de „zaibar” si „capsunica”) cu vie nobila (minimum 500.000 de lei butasul!). De unde sa aiba taranul roman acesti bani?! Bineinteles, ce se doreste de fapt este scoaterea de pe piata a micilor producatori de vie (a taranilor) si implementarea a unor mari firme agro-industriale europene. Dealtfel, in cadrul acestui proces nu e vizata doar viticultura, ci toata agricultura romaneasca. Scopul fiind acela de a distruge gospodariile taranesti – luand milioanelor de tarani painea de la gura – si implementarea marilor ferme (subventionate dealtfel masiv de catre UE – 99% din bugetul agricol al UE revine lor si doar 1% micilor fermieri, conform unui studiu…).

Anunțuri

4 Responses to UE pretinde distrugerea viticulturii romanesti.

 1. Ana Sorina Capra spune:

  Foarte interesant articolul,ma numesc Ana si lucrez undeva in afara tarii pe pozitia de sommelier.Am foarte multe cunostinte despre vin din toata lumea si sunt sommelier cu certificat si concursuri castigate.
  Avem si noi un sistem de clasificare al vinului,bazat si pe calitate,origine…etc.
  O solutie ar fi adaugarea unei ….sub-clasificari…..as putea spune in care fermierii si-ar putea inscrie crama linistiti.
  De ex: vin regional
  vin de tara
  vin de masa
  Va mutumesc,Ana din Bucuresti

  • Kayetan spune:

   Ana Sorina, I worked with you in 2005 on the Crystal Symphony! I was wondering what you were up to these days. I am still in the wine industry here in South Africa, woud love to catch up with you. Hopefully you get this message.

   Regards,

   Kayetan

 2. jack peralta spune:

  eu pare swell al tău apreciacion ana

 3. MaryTenderLOS spune:

  It is during this stage they learn to explore the world around them learning to express themselves, and learn to bond with their families and with other children. Most of us had our own personal favorites as a kid. 7. Rapid Fire CS-35. The Nerf striker CS-35 has two blasting modes which include the chance to hold up to 35 darts, an adjustable stock and a tactical rail.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: