UE vrea sa ia romanilor si painea de la gura.

Trist dar adevarat, din pacate, UE vrea sa ia painea de la gura romanilor – la propriu. Mai precis, despre ce e vorba: Incepand cu 1 octombrie 2006 fabricile autohtone de morarit si panificatie care nu respecta normele igienico-sanitare existente in Uniunea Europeana vor fi inchise. Potrivit (Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor) ANSVSA, din cele 6.882 de unitati de morarit si panificatie evaluate pana la finele lunii mai doar 333 de unitati respecta conditiile impuse de legislatia UE in domeniu, din care 77 unitati de morarit si 256 unitati de panificatie. Sumele cerute pentru modernizarea fiecarei unitati in cauza sunt cuprinse intre 15000 si 2.000.000 de euro, sume care trebuie asigurate prin investitii ale agentilor proprii, deoarece nu exista nici un plan de finantare – nici macar prin acordarea unor credite mai avantajoase. Ce se urmareste de fapt nu e greu de ghicit: distrugerea industriei autohtone de panificatie si implementarea unor firme occidentale. Ce consecinte va avea acest lucru pentru romani? Ganditi-va la un singur aspect: In Occident, o painita mica (mai putin de 100 de grame) costa peste 1 euro. Si cu asta am spus totul.
Exemple de asemenea reglementari tragice impuse de UE pot fi date cu duiumul. Fiindca tot suntem la capitolul industrie alimentara, as mai vrea sa prezint un alt aspect: cel al industriei carnii de porc. Conform normelor impuse de UE, de la 1 martie 2006 numai porcii care au continutul de carne in carcasa de peste 50% mai primesc subventii. Daca pana acum primeau bani de la buget toti taranii care isi cresteau un porc in curte si il duceau la abator, acum numai pentru porcii din crescatorii vor mai fi acordate subventii, pentru ca ei se incadreaza in noile cerinte. Motivul e ca porcii crescuti de tarani sunt „prea grasi”. Numai ca in Romania, din circa 5.700.000 de porci existenti, nu mai putin de 4.500.000 sunt in gospodarii taranesti. Mai mult, firmele care proceseaza carnea de porc nu mai au voie sa utilizeze carnea acestor porci, considerati de „calitate inferioara”. Astfel ca sunt nevoite acum sa importe carne de porc din strainatate. Mi se pare absolut revoltator!!!
Sincer, ma mir cum de oficialii UE nu s-au gandit sa interzica hartia igienica de „calitate inferioara” (25 bani/bucata) pe care o folosesc cei mai multi dintre romani, si sa-i oblige sa foloseasca doar „hartie igienica moale” (> 1 leu/bucata). Cu sau fara o astfel de masura, tot e vai de c… nostru! 😦

Anunțuri

2 Responses to UE vrea sa ia romanilor si painea de la gura.

  1. Gabi spune:

    Voi aveti o problema, concluziile pe care le trageti sunt atat de simpliste incat se vede clar limita de gandire. Sustin existenta unui forum al euroscepticilor insa ideile voastre sunt atat de comuniste incar imi provoaca sila.

  2. epimeteu spune:

    Mi se pare o idee „foarte comunista” sa aperi micii intreprinzatori si libertatea de initiativa. Si de asemenea, este foarte „liberal” sa impui cat mai multe restrictii; sa dezvolti birocratia; sa distrugii micii intreprinzatori si sa sustii marile monopoluri. Mai bine o gandire limitata, decat lipsa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: