„Cantarea Uniunii Europene”.

Pe fondul unei accentuari a atitudinilor critice fata de UE, a unui declin economic, a cresterii somajului si a cresterilor temerilor privind extinderea UE (Romania, Bulgaria si in perspectiva Turcia), oficialii de la Bruxelles au gasit „cea mai buna” solutie pentru imbunatatirea imaginii UE. Cum paine nu pot oferi oamenilor, cel puti sa le ofere circ! Cu ocazia a 50 de ani de la nasterea predecesoarei UE, Comunitatea Economica Europeana, vor avea loc festivitati, carnavaluri, concursuri etc. organizate si finantate de Comisia Europeana, de-a lungul intregii Europe „comunitare”. Aceasta „strategie” a fost lansata anul trecut, dupa ce francezii si olandezii au respins prin referendum constitutia europeana, act ce a demonstrat distanta tot mai mare intre oficialii UE si cetatenii de rand.
Tot acest circ care se pregateste ne aduce aminte noua, romanilor, de glorioasa „epoca de aur” cu a sa „Cantare a Romaniei”.. Numai ca acum acest ‘spectacol’ se va extinde la (aproape) dimensiunile unui continent. Campania, scrie agentia Reuters, va incepe inca de luna aceasta cu lansarea unei competitii pentru gasirea logoului si a sloganului pentru cea de-a 50-a aniversare a UE. Alegerea va fi facuta, foarte ‘democratic’, in functie de votul cetatenilor europeni. Va exista si un concurs de dansuri si cantece, care vrea sa dovedeasca ca „UE poate dansa”. Mda, si romanii puteau ‘dansa’ la festivitatile comuniste. O alta idee cel putin dubioasa este si declararea unei zile a „comisarilor europeni”, zi care aminteste de celebrarea conducatorului „iubit”.
Ca sa nu mai vorbim de costurile fabuloase ale acestor manifestari „cultural-politice”.

Vi se pare poate ca exagerez?… Atunci ascultati aceasta melodie din ciclul de cantece patriotice, „Europa te iubim, k k tine nu gasim!”.
Si ca tot veni vorba de asta, as vrea sa-mi aduc pe aceasta cale dezaprobarea si dezgustul fata monumentul de prost gust absolut plasat de curand in insula trandafirilor din parcul Herastrau. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, pe scurt, monumentul consta dintr-un postament pe care e ridicat un portdrapel cu steagul UE si un grupaj de cateva statui (capete de bronz ale unor fosti oficiali UE despre care nu a auzit nimeni).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: